Nå er videoen her!

Endelig kan du se full videorapport fra årets musikkfestivaler i India. Se hva som skjedde da Rune Edvardsen reiste med fult band til de indiske byene Bidar og Khammam.

{snippet video|91947}

Like før Troens Bevis sin andre musikkfestival i India i februar, smalt det to bomber i storbyen Hyderabad. Dette satte preg på kampanjen som ble arrangert i Khammam. Etter tredje forsøk med musikkfestival i byen, skulle verken bombeangrep eller politiske utroligheter sette en stopper for festivalen.

Teamet opplevde stor suksess under Troens Bevis sin første musikkfestival i Bidar i delstaten Karnataka. Også svært mange mirakler skjedde. Etter festivalen i Bidar dro teamet til storbyen Hyderabad for å arrangere pastor- og lederkonferanse i storbyen. Flere forkynnere fra Norge deltok på den tre dagers konferansen i Hyderabad. Kvelden før Troens Bevis sin siste musikkfestival i India, gikk to bomber av i storbyen Hyderabad. Rune Edvardsen og teamet fra Troens Bevis var på handletur og befant seg bare en time unna den populære handlegaten som ble bombet av terrorister. Over 22 mennesker døde og 118 ble skadet i terrorangrepet. Morgningen etter angrepet pakket teamet fra Troens Bevis sakene og reiste til Khammam som ligger 193 kilometer øst for Hyderabad. På grunn av bombeangrepet måtte teamet kjøre en annen vei ut av byen som fortsatt var preget av fult kaos. Anne Christiansen og et team fra Jesus Kvinner var også ankommet India for å holde en kvinnekonferanse i Hyderabad. Fredag startet også de opp med sin konferanse, og de kunne lett merke at de indiske kvinnene var svært preget av hendelsen. Dette ble en spesiell start på deres første kvinnekonferanse i India.

Ba for ofrene
Med over en million innbyggere fortalte lokale pastorer at det kun fantes 18 kirker i Khammam. Det gjør stedet til et svært interessant område for Troens Bevis sine musikkfestivaler. Troens Bevis har som mål å plante minst ti nye menigheter etter hver musikkfestival. Og med stor mangel på kirker og mye politisk uro, var dette en by Rune Edvardsen hadde svært lyst å dra til. Troens Bevis har gjort flere forsøk på å holde musikkfestival i Khammam, som er sterkt preget av politisk uro. Stadig er det opprør om inndelinger av områder. Forrige forsøk var for to år siden. Alt var planlagt og klart for musikkfestival. Bare dager før måtte festivalen avlyses og flyttes til en annen by på grunn av sikkerheten. Men denne gangen skulle man lykkes. Første kvelden forkynte Rune Edvardsen evangeliet for mellom 8000 til 10 000 mennesker. Før det norske teamet kom på scenen, opptrådde flere lokale artister. Det tok tid før folk kom til festivalen, men da det var Troens Bevis sin tur var over 8000 mennesker kommet til festivalområdet. Rune begynte sin seksjon av kvelden med en felles bønn og et minutts stillhet for ofrene og pårørende av bombeangrepet. Man kunne merke en ekstra spenning også i Khammam. Flere steder i byen var det minnestunder for ofrene, og folk fra alle religioner ba og tente lys.

Likte musikksjangeren
Fra minnestunden gikk det over til Rock´n Roll. De indiske ungdommene løp frem til scene med det samme bandet begynte å spille. Også mange eldre kvinner og menn klappet og danset litt bak i forsamlingen. Hindumerker så man allesteder.

– Det var ikke i tvil om at menneskene her elsket musikken vår. De var jo helt med fra starten, sa Rune etterpå. Selv opplevde han første kveld som litt tung og forvirrende. – Vi kom nok litt sent på, og etter hvert begynte folk å gå hjem. Derfor måtte jeg bare hoppe ut i forkynnelsen og følte det var litt tungt. Men da jeg så alle som kom frem til frelsesbønnen i kveld ble jeg positivt overasket over hvor mange som tok i mot. Jeg tror vi har noen spennende dager foran oss.

Sterke inntrykk!
Pastor fra Kirken i Dalen i Kvinesdal, Sven Ugland, var med Troens Bevis på sin reise til India som startet 13. februar. Dette var første gang han var i landet og deltok på en misjonstur sammen med Troens Bevis. I løpet av turen fikk han mange nye opplevelser og mye å fortelle til de hjemme.

– Som pastor er det svært gøy å få lov å være med Troens Bevis til India. Det er så mange inntrykk etter denne turen at jeg tror det tar tid før jeg klarer å fordøye alt jeg har vært med på. Jeg har fått se Troens Bevis i aksjon og sett at det de gjør funker. Jeg må si jeg er svært imponert av misjonsarbeidet til Troens Bevis, forteller pastoren når det nærmer seg slutten av turen.
Sven var også med som forkynner i søndagsgudstjenester og på pastor- og lederkonferansen som fant sted i Hyderabad. Nå takker han Rune og Troens Bevis for at han fikk være med å se misjonsarbeidet i India, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Det store gjennombruddet
Selv om fredag ble en god start var det kvelden etter som ble det store gjennombruddet i Khammam. Rykter om musikkfestivalen hadde gått i byen og enda flere mennesker var møtt frem lørdag kveld. Rune forkynte om korsfestelsen av Jesus og Biskop Ernest Komanapalli, Troens Bevis sin samarbeidspartner i India, mente responsen denne kvelden var helt fantastisk.

– I kveld var det en enorm respons, og det var et kraftig budskap som Rune Edvardsen forkynte. Det virket som folk virkelig responderte på Runes forkynnelse, sa biskopen som blir bare mer og mer imponert over Rune. Biskopene har et nært forhold til Rune etter de har samarbeidet tett med sine misjonsorganisasjoner i over ti år.

Fornøyd med responsen!
Etter tre forsøk med musikkfestival i Khammam fikk Troens Bevis endelig gjennomføre en festival i Khammam. Ukene før var svært spennende for det indiske teamet som gjorde en stor innsats med tilrettelegging av musikkfestivalene i India. Pastor Deeven Kumar har vært arrangement leder for alle kampanjene til Troens Bevis, og var den som var mest spent om de denne gangen skulle lykkes.

– Tidligere har vi jobbet så hardt med å planlegge kampanjer i Khammam. Bare to til tre uker før har vi måtte avbryte planene på grunn av mye uro i byen og i all hast flyttet musikkfestivalene. Fredag var en stor lettelse for meg personlig da vi endelig kom i gang med festivalen, fortalte Deeven etter siste kampanjekveld i Khammam.
Deeven var også svært fornøyd med responsen i Khammam. Hele 7 933 frelsesøkende fylte ut kontaktinformasjonen på et avgjørelseskort som brukes i oppfølgingsarbeidet etter festivalen. I tillegg ble Brevkurset ”Det Nye Liv” delt ut til alle som ønsket kurset. Brevkurset har svært gode resultater. Bare i fjor kom det hele 343 786 nye elever og 96 543 ble registrert som frelste etter å ha fullført kurset. Noe av fordelen med kurset er at det kan gjennomføres uten en bibel. For de som ikke kan lese eller skrive, er det svært mange som ber om hjelp fra andre.

Starter menigheter
Etter musikkfestivalen i Khammam, er nå ti pastorer i gang med menighetsplanting i byen. Når oppfølgingsarbeidet er i full gang, ber vi Troens Bevis-partnere være med å be for pionærene som har en vanskelig oppgave foran seg.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632834014560/» flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Kampanje i india 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

Det er et stort behov for støttepartnere for at Troens Bevis skal fortsette å arrangere slike musikkfestivaler i India. Ønsker du å støtte kampanjene eller Brevkurset ”Det Nye Liv” så fyll ut skjema nedenfor eller klikk her for å gi en enkeltgave.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter