Så Jesus på bombet buss i Bagdad

Andrew White driver Bagdads største menighet med 6500 medlemmer, inkludert 600 muslimer. Men aller viktigst for han er flokken av barn som har søkt tilflukt i kirken.

– Bagdad et blitt som et stort fengsel. På tross av alle sikkerhetskontrollene, opplever vi de verste massakrene noensinne. Utallige er allerede drept bare i dag. Det finnes ikke lenger journalister her, de har rømt, men de kan ikke få gjort noe allikevel. Det er som om resten av verden har glemt at vi eksisterer, melder Andre White, også kjent som Erkebiskopen av Bagdad, på Facebook-siden sin.

Der finner en daglige oppdateringer fra virket hans i Bagdad, slik som denne: «Faiz, vår kappelan, gikk akkurat glipp av å bli blåst opp på vei til flyplassen. Han kan ikke reise i dag. Utallige mennesker ble drept. Vær så snill og be.”

For presten i Bagdads største kirke, St. George, er bombetrusler, kidnapping og dødsfall en daglig hendelse.

Andrew White gjenåpnet St. Georgs kirken i Iraks hovedstad i 2003 sammen med Justin Welby, som ble innsatt som den nye Erkebiskopen av Canterbury og overhode for den Anglikanske kirken i mars. St. Georg kirken, som ble grunnlagt  i 1863, ble stengt av Saddam Hussein. Nå er det den største kirken i Irak med 6500 medlemmer. Omtrent 600 av dem er muslimer.

 – De fleste av dem er kvinner. De kommer regelmessig og søker trøst i fellesskapet i kirken vår. Spesielt kvinnene i Irak lider i dag, sier han.

 I 2010 døpte Andrew White 13 muslimer, innen en uke var 11 av dem myrdet.

Dødskyggens dal
Erkebiskopen har levd i dødskyggens dal de siste åtte årene i et sterkt barrikadert område omgitt av piggtråd. Han kan ikke ta så mye som ett ubevoktet skritt utenfor døren til komplekset rundt kirken, der bomber konstant eksploderer ute i gatene. Selv med skuddsikker vest under korset han alltid bærer, er det over 30 væpnede livvakter som følger alle hans bevegelser utenfor kirkedøren i Irak.

– For kristne i Bagdad er dette den mørkeste perioden de noen gang har opplevd. Hver måned blir kristne myrdet. Et eldre ektepar i menigheten vår ble skutt til døde i hjemmet sitt, deres eneste kriminelle handling var at de var kristne, sier White.

Jesus i bombet buss
Men han forteller også at helbredelser og mirakler er blitt en normal del av menighetens liv, likesom Guds overnaturlige beskyttelse, slik som da en buss full av barn ble utsatt for et dobbelt bombeangrep i juli i fjor. Bussen var på vei tilbake til kirken med barn som skulle være med på en samling.

Etter den første bombeeksplosjonen var bussen fremdeles kjørbar, så bussen kjørte videre for å komme i sikkerhet bak sperringene til menighetskomplekset. Barna på bussen begynte å synge Fadervår, men midt i sangen var det en annen, mye kraftigere bombe som eksploderte. Alle vinduene i bussen ble knust, og barna og lærerne ble blåst ut av setene. Den første tilbakemeldingen var at flere av barna var blitt drept pågrunn av de store skadene på bussen. Men alle overlevde som ved et mirakel. De ble tatt til sykehuset for å bli sjekket og få stelt mindre skader. På tross av den grufulle opplevelsen, forsikret barna smilende at de hadde det bra. Det gjorde derimot ikke foreldrene, flere gråt høylydt da de kom til sykehuset og fikk høre hva som hadde skjedd. Men barna fortsatte å si at alt var bra med dem fordi Gud var med dem. – Vi visste at Jesus var med oss fordi vi kunne se han på bussen da bomben eksploderte, fortalte en liten gutt som var på bussen da bomben traff dem.

Kilder: frrme.org, timesofisrael.com

Troens Bevis sin arabiske satellittkanal hører daglig fra TV-seere i Irak. Fra januar til mars i år var det 1518 seere som kontaktet oss fra Irak. Det er både muslimske og kristne familier som forteller at de finner stor trøst i å se på Miracle Channels program. Om du vil være med å støtte dette arbeidet med en gave kan du klikk her for å gi en enkeltgave, eller bli fast støttepartner ved å fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter