Ungdommer inspirert til misjon

Helge Flatøy har ledet ungdomsfestivalen «Jesus to the Nations» i en årrekke. Han ønsker velkommen til nok en festival i Sarons Dal i tiden (20.) 21. til 23. juni. 

Helge Flatøy har ledet Troens Bevis sin ungdomsfestival «Jesus to the Nations» (JTN) i en årrekke. Han ønsker velkommen til nok en festival i Sarons Dal i tiden (20.) 21. til 23. juni. Hans høyeste ønske er at ungdommer skal bli inspirert til misjon.

Hva er ditt ønske for årets JTN?
– Målet og drømmen med JTN i år er at vi skal få se ungdommer som blir inspirert til misjon. Ungdommer som får et forvandlende møte med Jesus. Både Bibelen og historien opp til i dag er full av historier om mennesker som møter Ham. Da tenker jeg ikke bare på frelsen, men også på måten de lever livet på. Med over to milliarder mennesker som er forsømt med evangeliet, trenger vi å se en ny generasjon med fokus på å nå ut til alle de unådde. I 2012 under JTN var det også 45 ungdommer som tok i mot Jesus for første gang. Vi ber om at vi i år skal få oppleve enda flere som tar dette standpunktet for første gang. Frelse og misjonsfokus er to ting som henger veldig tett sammen og vi tror derfor at alt ligger til rette for en skikkelig festival med Jesus i sentrum.

Hvem deltar?
– Talerne i år blir blant annet Pål Pedersen, Lars Petter Flatøy, Espen Askildsen, Hans Martin Skagestad, Jan Inge Espedal og meg selv.

Hvordan er en dag på JTN?
– Dagene på JTN er fokusert på undervisning og inspirasjon. Det er der vi i hovedsak ser at Jesus møter ungdommene som kommer. Så har vi team challange som er en utrolig morsom del av programmet der vi utfordrer en del ungdom til å ta del i noen spektakulære aktiviteter til stor fornøyelse for alle som ser på. Til slutt skal vi ikke glemme campingen. Her er det mange menigheter som gjør en kjempeinnsats for å gi den sitt særpreg. Vi har en premie på 15.000 kroner til den menigheten som klarer å oppnå best resultat på tre utfordringer som er: Mest kreative camp, beste campaktivitet og sist med viktigst: mest inkluderende menighet. Dette gjør at vi ser mye kreativitet, men fremfor alt ser vi at ungdommene som kommer alene fort får venner.  

Hvorfor er det viktig at ungdommen prioriterer misjon?
– Misjon er Jesu egen befaling til oss som mennesker. Det er nok få, om ingen land som har så store resurser som Norge. Da ligger det også et enormt ansvar på oss å få evangeliet ut til dem som aldri har hørt. Med 27 prosent av verdens befolkning som aldri har hørt de gode nyhetene om hva Jesus har gjort og gjør for dem, er det utrolig viktig at de unge tar dette ansvaret. Om ikke vi gjør det, hvem skal da gjøre det?

Hva må de gjøre som har tenkt seg på JTN?
– Om du skal på JTN i år, så er det bare å gå inn på jtn.no. Der vil du finne informasjon og kan melde deg på. Alle som melder seg på igjennom sin ungdomsleder, kan også melde på en venn som ikke er kristen gratis.

JTN er et supert sted å introdusere dine venner for Jesus. Her er det konge møter og supre deltakere som veldig gjerne hjelper deg å vise dine venner hvem Jesus er, avslutter JTN-generalen Helge Flatøy.


For festivalpåmelding, klikk her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter