Tiårsjubileum for arabisk menighet

Den arabiske menigheten som ble startet i Stockholm som følge av Troens Bevis sin arabiske satellittkanal feiret ti år i mars.

– Vi har mange muslimer som er blitt frelst, og søkere som kommer som blir invitert av andre, forteller pastoren for den arabiske forsamlingen i Sentrumskirken i Stockholm.

Det er nå ti år siden forsamlingen ble grunnlagt som følge av TV-sendingene til Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel. Hovedkontoret for oppføling at TV-seere som kontakter kanalen ligger i Stockholm og blir drevet av Merzek Botros. På grunn av den store pågangen av arabiske seeres som også ringer for å få oppfølging fra Sverige, så han behovet for en arabisk forsamling.

Hjelper med integrering
– Kirken vår har undervisning, vi driver med sjelesorg, rådgivning, vi sitter med kvinner og menn og har samtaler og forsøker å hjelpe dem med å tilpasse seg det Skandinaviske samfunnet, forteller Merzek.

– Nylig kom det ei jente fra Irak som vi aldri hadde sett før, innom menigheten. Det viste seg at hun var advokat i sitt hjemland. Jeg satt med henne på oppfølgingskontoret, og hun er veldig interessert i Jesus, men veldig redd for familien sin.

I dag er det cirka 150 medlemmer i menigheten, men det er stadig nye som kommer innom, og andre reiser også tilbake til sine hjemland. De fikk kanskje ikke oppfylt drømmen om en ny start på livet i Skandinavia, men med seg i bagasjen har de en ny tro og en visshet om at Gud går med dem uansett hvor de er.

Frelst etter bønnesvar
– Vi ser at det er mange som besøker menigheten eller som kontakter oss som blir frelst etter at vi har bedt med dem og de får bønnesvar, forteller Merzek.

– Innvandrere har ofte mange bekymringer og problemer. Det kan være sykdom, skilsmisse, problemer med å få jobb, depresjoner, som for øvrig øker veldig blant flyktninger, søknad om oppholdstillatelse. Når de opplever at Jesus har omsorg for dem og svarer på bønn, er det mange av dem som kommer til tro.

Den arabiske forsamlingen arrangerer også en stor sommerkonferanse der arabere fra hele Sverige kommer sammen for møter, undervisning, fellesskap, og ofte dåp av nye troende.

– Sist sommer var det 600 deltagere fra 26 land på konferansen, til og med fra land som Libya, Tunisia, Marokko og Algerie. Mange av dem kan være helt isolert fra andre kristne i hverdagen, spesielt om de bor i arabiske land, så denne konferansen betyr veldig mye for dem, forklarer pastoren.

– Men Merzek, hvordan klarer du selv å holde det gående, når du år etter år er omgitt av mennesker med så mange hjerteknusende behov, både på telefonen og som pastor?

– Å, men det er Herren, det er ikke meg, sier han og smiler. – Herren gir påfyll, så det er alltid noe å gi. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter