Krisen i Syria skaper åpning for evangeliet

I Syria sprer evangeliet seg i takt med at det hemmelige overvåkningspolitiet mister kontrollen, forteller Midtøsten-ekspert Tom Doyle.

Syria har hatt fem nivåer av hemmelig politi, ifølge Doyle. En av oppgavene de har hatt er å overvåke alle bevegelser til troende som har prøvd å nå muslimer med evangeliet i landet. Det har gjort det relativt enkelt å holde evangeliet ute. Men nå har politiet mistet kontrollen, og evangeliet sprer seg, forteller Doyle.

Troens Bevis Verdens Evangeliserings arabiske satellittkanal hører fra flere hundre syrere hver måned. Flere av dem har allerede tatt imot Jesus som følge av TV-programmene, andre har spørsmål om Bibelen og ønsker videre oppfølging. I tillegg er det startet bibelgrupper i landet etter initiativ fra TV-seere som har sett på Miracle Channel.

Håp i flyktningeleir
Bare den siste uken i januar var det 20 000 syrere som forlot landet. Mange søker tilflukt i flyktningeleirer i Jordan, der det nå er over 300 000 syrere som har rømt fra krigens redsler. I Jordan er det nå flere jordanske kristne som strekker ut en hjelpende hånd til flyktningene som klarer å ta seg over grensen.  

Doyle, som var i Midtøsten i januar, forteller at de blant annet traff flere muslimske kvinner som fikk hjelp av kristne i Jordan.

– De var så takknemlige, og de fortalte oss historier om hvordan kristne hjalp dem, og at de kristne var de eneste som de stolte på nå. Flere av disse kvinnene kommer til nå Jesus, og i flyktningeleirene får mange av barna høre evangeliet for første gang.

Han legger til at mange av flyktningene er så sjokkskadet at de trenger krisehjelp.

– Vi traff blant annet en familie som var veldig traumatiserte etter at flere i familien var blitt drept. De hadde to barn som var så sjokkskadet at de ikke har sagt et ord på flere måneder.

Syria er ett av de landene der kristne opplever størst forfølgelse i verden i dag.

– Vi har en bønnebevegelse som heter 8:38 der vi oppfordrer til bønn for kristne som er forfulgt eller i fare over hele verden. Vi oppfordrer folk til å huske å be for dem kl. 08:38 hver dag, basert på Romerne 8:38, sier Doyle. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter