“Alltid åpne armer hos Gud!”

Rudi Aagesen Haarberg fikk sitt Guds kall og bekreftelse over sitt liv under et Sommerstevne i Sarons Dal.

– Allerede i 2006 så kjente jeg at jeg hadde lyst til å komme tilbake til Kirken i Dalen som ungdomsleder, men kjente da at det var ikke tid for det ennå, forteller Rudi.

Når Rudi tiltrådde som ungdomspastor i Kirken i Dalen høsten 2012, hadde han rukket å bli 26 år, gifte seg med Krasi og få en liten datter på to år. Han har også reist Europa rundt med Jesus Revolution i flere år før han for tre år siden tok fatt på teologi studiet med fordypning i ungdomsarbeid på Høyskolen for Ledelse og Teologi. (tidligere kjent som Baptistenes teologiske seminar).

Ingenting er sort/hvitt
Med andre ord, Rudi har mye god erfaring med seg i bagasjen, både av praktisk og teologisk art. For Rudi er ikke det å være en ungdomspastor en jobb, men et kall, og ikke minst en livsstil. På spørsmål om hva en av de største lærdommene han nå tar med seg fra studiene og ut i livet som ungdomspastor, trenger han ikke lang betenkingstid før han svarer.   

– Det må vel være det at ingenting er sort/hvitt. Det finnes ikke alltid enkle svar på alt, og ikke alt kan puttes i bås, påpeker han, før han utdyper det nærmere;

– Det at en som kristne kan se forskjellig på ting betyr ikke alltid at den ene har feil og den andre har rett, men at vi kanskje ser forskjellige sider av samme sak. Det var en viktig lærdom å få med meg. Jeg hadde lærere som var lutheranere og lærere som var pinsevenner, og klassekamerater fra mange forskjellige bakgrunner. Det gjorde at en får respekt for hverandre, mener Rudi.

Gjennombrudd under Stevnet
Han minnes også veldig godt hvordan det var å være ung og søkende.

– Jeg husker spesielt godt Sommerstevnet i Sarons Dal i 2004. Da var jeg inne i en tøff periode, jeg hadde gjort ting som jeg angret på, samtidig som jeg hadde en veldig lengsel etter Gud.  Jeg hadde veldig lyst til å reise på team, men jeg følte på en måte at det var for sent, jeg hadde ødelagt sjansene mine hos Gud og tenkte at Han ikke hadde bruk for en slik en som meg.

– Jeg ba til Gud om at han måtte si til meg om han fremdeles var glad i meg, om han hadde tilgitt meg og om jeg skulle dra på team. Da var det at Stephan Christiansen fikk noen ord under et møte som jeg ikke er i tvil om var til meg. Han sa: ”Gud elsker deg, han har tilgitt deg og han vil at du skal dra!”

Det førte til at Rudi ble med i Jesus Revolution og reiste rundt i Norge og Europa på team de neste fire årene. Deretter jobbet han i ett og et halvt år på basen til Jesus Revolution i Oslo.              

– Vi fikk blant annet se at flere unge ble helbredet etter bønn mens vi var på team. Det var dem som fikk oppleve fysisk legedom, men også dem som fikk oppleve indre helbredelse, og det tror jeg er vel så viktig for å komme seg videre i livet, tilføyer Rudi.

Vil gi tilbake
– Jeg er overbevist om at det er mange ungdommer som stiller akkurat de samme spørsmålene som jeg gjorde. Det kan være de føler seg mislykket, er kanskje blitt mobbet, opplever at familiene går i oppløsning eller at de har mistet noen de er glad i. Jeg opplevde en ungdomspastor som var der for meg i den vanskelige tiden. Nå håper jeg å kunne gi noe av det samme som jeg har fått til andre, forklarer Rudi.

Så tro utenfor kirken
Han forteller også at årene på team lærte han at det finnes en stor tro på Jesus, også utenfor kirken.

– Jeg fikk erfare at det er mange utenfor den etablerte kirken som også tror på Jesus. Blant annet på det finnes stor tro på Jesus utenfor kirken. På team møtte vi mange med tro på Jesus, generelt mange narkomane i Oslo har en tro på Gud. Det samme gjaldt mange vi traff på gateevangelisering rundt om i Europa, men som ikke går i en kirke. Vår oppgave er å elske folk inn i Guds rike. Det er alltid åpne armer hos Gud. Jeg vet at ingenting er for vanskelig for Gud, vi har kanskje ikke svaret på alt, men Gud kan møte alle behov, sier den nye ungdomspastoren i Kirken i Dalen.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter