Ba for ofrene i bombeangrepet

Første kampanjekveld i Khammam i India var preget av gårsdagens terrorhandlinger som tok livet av mange mennesker i Hyderabad.

193 kilometer øst for Hyderabad ligger Khammam. Med over en million innbyggere forteller lokale pastorer at det kun finnes 18 kirker i byen. Noe som gjør dette til et svært interessant område for Troens Bevis sine musikkfestivaler. I flere år er det gjort forsøk på å komme til byen. Stedet er sterkt preget av politisk uro der det stadig er opprør om inndelinger av områdene i byen. Forrige forsøk var for to år siden. Alt var  planlagt og klart for musikkfestival. Bare dager før måtte festivalen flyttes til en annen by på grunn urolighetene.

Denne gangen skulle man lykkes og i kveld forkynte Rune Edvardsen evangeliet for mellom 8000 til 10 000 mennesker. I flere timer hadde lokale artister opptrådd for å tiltrekke mennesker til festivalområdet som ligger midt i byen. Deretter var det Troens Bevis sin tur. Rune begynte sin seksjon av kvelden med en felles bønn og et minutts stillhet for ofrene og pårørende av bombeangrepet som rammet Hyderabad torsdag kveld. Selv var teamet fra Troens Bevis bare en time unna hendelsen som tok flere liv. Storbyen  er hovedstaten i Andra Pradesh, der også Khammam ligger. Man kunne derfor merke en ekstra spenning også i Khammam. Sikkerheten til det norske teamet var derfor ekstra stor denne kvelden.
 
Fra minnestunden var det over i Rock´n Roll og det var svært tydelig at publikum var begeistret for det. Her løp ungdommene frem til scene og jublet etter musikken så fort de fikk mulighet. Også mange eldre kvinner og menn klappet og danset litt lengre bak i forsamlingen. Allikevel opplevde Rune dette som en litt tung og forvirrende kveld.

– Det var ikke i tvil om at menneskene her elsket musikken vår. De var jo helt med fra starten, sier Rune etter første kveld er avsluttet. – Vi kom nok litt sent på, og etter hvert begynte folk å gå hjem. Derfor måtte jeg bare hoppe ut i forkynnelsen og følte det var litt tungt. Men da jeg så alle som kom frem til frelsesbønnen i kveld ble jeg positivt overasket over hvor mange som tok i mot. Der er nok noen spennende dager vi har foran oss her i Khammam.

sven web
Sterke inntrykk!

Pastor fra Kirken i Dalen i Kvinesdal, Sven Ugland, har vært med Troens Bevis sin reise til India som startet 13. februar. Dette er første gang han er i landet og er med på en slik misjonstur sammen med Troens Bevis. I løpet av turen har han fått mange nye opplevelser og inntrykk han kan fortelle til de hjemme.

– Som pastor er det svært gøy å få lov å være med Troens Bevis til India. Det er så mange inntrykk etter denne turen at jeg tror det tar tid før jeg klarer å fordøye alt jeg har vært med på. Jeg har fått se Troens Bevis i aksjon og sett at det de gjør funker. Jeg må si jeg er svært imponert av misjonsarbeidet til Troens Bevis, forteller pastoren.

Sven har også vært med som forkynner i søndagsgudstjenester og på pastor- og lederkonferansen. I morgen forlater han India for denne gangen og takker Rune og Troens Bevis for at han fikk være med å se arbeidet i India.
 
Går mot slutten
Indiaturen er snart over for denne gang. Før resten av teamet vender hjem gjenstår to kampanjedager i Khammam. Rune ser frem til lørdag kveld som ofte er da det store gjennombruddet kommer.

– I morgen vil jeg komme på scenen litt tidligere så vi får litt bedre tid. Jeg gleder meg veldig til å se hva vi kan hente ut her i Khammam, avslutter han og oppfordrer alle der hjemme til å vær med å be for resten av kampanjen.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632834014560/» flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Kampanje i india 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

Ønsker du å gi en gave til misjonsarbeidet eller blir fast støttepartner? Klikk her for å gi en enkeltgave eller fyll ut skjema nedenfor for å bli fast giver. Vi setter stor pris på alle gaver til vårt arbeid. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å vite mer om oss.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter