Menighetsplanting i Zahirabad

Etter  å se tusenvis av mennesker møte Jesus på fjorårets festival i Zahirabad, dro Paul Kumar tilbake til byen for å plante menighet.

Gjennom store musikkfestivaler har Rune Edvardsen forkynt evangeliet for hundretusenvis av mennesker i India. Dette har resultert i at over 300 menigheter er plantet på ulike steder i landet. I februar i fjor besøkte teamet fra Troens Bevis byen Zahirabad i Andra Pradesh. I løpet av en tre dagers musikkfestival hørte byens innbyggere evangeliet om Jesus forkynt på en måte de kunne forstå. Gjennom musikk ble broer og tillitt skapt, og det var enormt mange frelsessøkende som kom frem til forbønn i løpet av kampanjen. Under hver kampanjene til Troens Bevis, fyller alle frelsessøkende ut et oppfølingskort som gjør at lokale pastorer kan kontakte dem i etterkant av festivalene. Slik opprettes mange nye menigheter i etterkant.  

En av menighetene som ble startet i Zahirabad ble plantet av Paul Kumar og hans familie. Dette er en mann som reiseteamet fra Troens Bevis kjenner godt til. Helt siden første musikkfestival i India i 2002, har han vært en av hjelperne bak musikkfestivalene, og sørget for at hele teamet har vært i gode hender. Han har vært Biskop Ernest Komanapallis, vår samarbeidspartner i India, sin trofaste medarbeider i mange år. Etter fjorårets festival i Zahirabad tok han et nytt skritt i livet da han og familien forlot en godt betalt jobb hos Ernest Komanapalli til fordel for menighetsplanting i Zahirabad. Nå har hele familien flyttet til byen og startet menighet i leiligheten de leier. Hver søndag inviterer de til gratis mat som tiltrekker folk til gudstjeneste deres. Slik har de startet menighet i byen.

– Under musikkfestivalen her så jeg tusenvis av mennesker kom til Herren. Det var også da jeg fikk en byrde om å være med å starte menighet her. I dag er vi rundt 50 mennesker i menigheten og flere går rundt 40-50 km for å kommer på gudstjenestene. Nå er leiligheten vår full så vi planlegger å bevege oss ut til et større menighetsbygg, forteller Paul.

menighetsplanting web
I begynnelsen var det svært vanskelig for familien å forlate sitt trygge hjem i Hyderabad. Familiens inntekter gikk ned, og de følte seg svært ensomme i starten etter de forlot en stor kirke til å begynne ut av ingenting. Spesielt barna syntes det var vanskelig å omstille seg siden alle vennene deres bodde i Hyderabad. Etter som tiden gikk vokste byrden for menneskene i byen og de begynte å rette all oppmerksomheten mot dem.

– Gud gjør mange mirakler og han helbreder de syke her. Sammen har vi stått mye i bønn og faste, og dette er med på å endre menneskenes tanker. Også mange demonbesatte er satt fri og går nå i menigheten, fortsetter han.

Søndag fikk Rune Edvardsen og musikerne selv besøke menigheten som ble plantet etter fjorårets musikkfestival. Det var en stor begeistring for dem å få være med å se at fruktene til det som skjer ut ifra de årlige festivalene. Både Rune Edvardsen og flere av musikerne delte noen kjærlige ord til menigheten og takket for at de fikk komme å være en del av gudstjenesten deres. Deres nære kjennskap til Paul Kumar gjorde dette til en helt spesiell opplevelse. De har fulgt Paul Kumar i mange år beskrev deres dypeste respekt for oppgaven han og familien har tatt.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632803606753″ flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Kampanje i india 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen

Ønsker du å gi en gave til misjonsarbeidet eller blir fast støttepartner? Klikk her for å gi en enkeltgave eller fyll ut skjema nedenfor for å bli fast giver. Vi setter stor pris på alle gaver til vårt arbeid. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å vite mer om oss.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter