Indere trosset regnet

Regnet høylet ned først kampanjekveld i Bidar. Allikevel var det flere som trosset regnet og kom til musikkfestivalen.

Siden 2002 har Troens Bevis holdt musikkfestivaler i en rekke byer i India. De fleste festivalene har vært i staten Andra Pradesh, men denne gangen har man beveget seg over grensen til staten Karnataka. Dette ble avgjort etter fjoråret suksessfulle kampanje i Zahirabad, som ligger nær grensen til Karnataka.

Etter en lang reise fra Norge og en hviledag i Hyderabad var det norske teamet klare for musikkfestival i Bidar. Bare timer før første kampanjekveld, begynte det å lyne og tordne, og regnet å høylet ned for fult. Dette kom som en stor overraskelse på arrangørene som skyndet seg med tildekking av lydutstyr og instrumentene. Værendringene skulle ikke bli en stopper for arrangementet. Både teamet fra Norge og India var ved godt mot og svært spente på om det ville komme folk til festivalen. Teamet kunne si seg godt fornøyd med mengden av folk som kom.

– Dette var flere enn jeg hadde forventet på en regnfull kveld, forteller Rune Edvardsen i etterkant. – Hvis de først hadde dratt, regnet jeg med de kom, men hvis de ikke hadde forlatt huset, vil de nok ikke komme. Selvsagt håper jo på bedre vær i morgen og litt flere folk, sier han med et smil.

Lokale artister var med for tiltrekke mennesker til kampanjen. Det norske teamet ble godt tatt godt imot og ble ønsket velkomne med store kranser rundt halsen. Deretter var det klar for Rock´n Roll med norske og svenske musikere. Etter et par låter forsøkte Rune å sjarmere publikum med humoristiske vitser. Men det var først i forsøket på å synge på deres lokale språk de begynte å le. Dette førte til at de ble mer engasjerte og mange unge kom frem til scenen og danset etter musikken. Etter et par låter til var Rune i gang med forkynnelsen. Folk strømmet frem til forbønn. Flere tok med seg hjem Brevkurset ”Det Nye Liv” og fylte ut kontaktinformasjon på oppfølgingskort som lokale pastorer bruker til å følge opp de nyfrelste i etterkant av festivalen. Troens Bevis har som mål å plante minst ti nye menigheter etter hver kampanje i India og håper at dette skal la seg gjøre etter denne helgen.  

– Jeg tror vi må si oss godt fornøyde med første kvelden, sier Rune. – Vi kan ikke kontrollerer værforholdene og vi hadde nok litt uflaks i kveld. Men flere av dem som var tilstede kom frem til forbønn, fylte ut oppfølgingskort og tok med seg hjem Brevkurset ”Det Nye Liv”. På den måten var dette en god dag.

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632775906981″ flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Kampanje i india 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen, Dan Alexander Edvardsen

I kveld fortsetter musikkfestivalen i Bidar. Vær med å be for at været skal holde seg bra, for teamet og om at mange skal få møte Jesus. Følg med videre på troensbevis.no og vår Facebook-side.

Ønsker du å gi en gave til misjonsarbeidet eller blir fast støttepartner? Klikk her for å gi en enkeltgave eller fyll ut skjema nedenfor for å bli fast giver. Vi setter stor pris på alle gaver til vårt arbeid. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å vite mer om oss.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter