Gjennomsnittlig giveralder på 62 år

Troens Bevis Verdens Evangelisering har i dag en gjennomsnittlig giveralder på 62 år.

Vårt Land har gått gjennom alderssammensetningen blant giverne til de tre lutherske misjonsorganisasjonene NMS, Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og Normisjon. I tillegg har de sjekket tallene i Troens Bevis.

Administrativ leder i Troens Bevis, Glenn Tønnessen, forteller til Vårt Land at han har regnet seg fram til at gjennomsnittsalderen for giveren er 62 år.

– Vi hadde trodd at alderen hadde vært høyere. Men faktum er at det er gjennomført et generasjonsskifte i ledelsen ved at Rune Edvardsen overtok da faren, Aril Edvardsen, døde. Vi ser også at vi er i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte blant giverne, sier Tønnessen.

Blant de 2.515 personene som er registrert som faste givere i Troens Bevis, er 14 prosent over 80 år, mens 51,9 prosent har passert 60.

– Vi er takknemlig for de eldre giverne som har bidratt i mange år. Men vi er også avhengig av å fornye og forynge givermassen. Derfor satser vi tungt på det vi kaller for Planetene under Sommerstevnet i Sarons Dal. Det viser seg at mange yngre familier kommer hit fordi Planetene gir et godt tilbud til barn og ungdom. På litt sikt tror vi at dette skal rekruttere faste givere, sier Glenn Tønnessen.

Les hele artikkelen på Vårt Land sin hjemmeside ved å klikke her.

Bli en misjonspartner av Troens Bevis:

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter