”Verdens største misjonsmark”

Gjennom store musikkfestivaler vil Rune Edvardsen forkynne evangeliet for tusenvis av mennesker i India.

I samarbeid med den lokale misjonsorganisasjonen Manna Ministries skal to nye musikkfestivaler arrangeres i India. I den forbindelse har vi snakket med Deeven Kumar fra Manna Ministries som også har hovedansvaret for tilrettelegging av festivalene. Han forteller at på hvert sted det er holdt kampanje, er det plantet minst ti nye menigheter.

– Vi kan vitne at tusenvis har blitt frelst under Troens Bevis sine kampanjer, og vi har også sett mange mennesker blitt helbredet og satt fri fra onde ånder, sier Deeven som opplever det hele som en stor velsignelse.

Siden 2002 har Rune Edvardsen reist fast til India for å holde minst to kampanjer i landet hvert år. Dette har resultert at cirka 300 nye menigheter er plantet.

– I dag er vi de eneste i landet som driver slike festivaler. Vi har erfart at musikk er et kraftig redskap i å tiltrekke seg mennesker. Over hele landet ser folk frem til å få disse festivalene til sitt sted. Musikkfestivalene sendes også på vår TV-kanal og har blitt svært populære, fortsetter Deeven som ser frem til nye festivaler i midten av februar.

– Vår misjonsorganisasjon er så takknemmelighet for støtten vi har fått av Troens Bevis. Og ikke minst for Rune som viser stor kjærlighet og omsorg for menneskene i India. Hans forkynnelse er veldig unik og alle ikke kristne kan enkelt forstå budskapet. Jeg vet ikke hvordan jeg skal sette ord på min store takknemlighet.  

– Konseptet med musikkfestivaler og pastor- og lederkonferanser har vært en innertier, men også en modell for hvordan mange andre lokale organisasjoner kan gjøre det. Vårt fokus på oppfølgingsarbeidet har ført til at cirka 300 menigheter er plantet, og her merker vi et verdifullt samarbeidet med en lokal organisasjon som fungerer godt, forteller Rune Edvardsen.

India er verdens største misjonsmark med 1,2 milliarder innbyggere og kun 2,3 prosent kristne. Mange av dem har aldri hørt evangeliet.

Rune Edvardsen


Stor misjonsmark

Troens Bevis støtter også 235 innfødte evangelister i landet.

– De innfødte evangelistene har et stort pågangsmot for menighetsplanting, og ofrer mye for å spre evangeliet til sine landsmenn. Mange velger bort bedre betalte jobber, for å drive menighetsplanting. Denne gløden gjør at vi har vi stor tro på de innfødte evangelistene i India og at vi vil fortsette storsatsingen i landet.

På spørsmålet om hva som driver han tilbake til India, svarte Rune: “India er verdens største misjonsmark med 1,2 milliarder innbyggere og kun 2,3 prosent kristne. Mange av dem har aldri hørt evangeliet. ”

Han mener at det er klare tegn på at landet er i vekkelse. Med landets voksende økonomi og en økende middelklasse, frykter han at hvis de ikke hører evangeliet nå vil kapitalismen ta overhånd.

deeven india web
Deeven Kumar ser frem til nye musikkfestivaler i februar.

Nye musikkfestivaler
I februar er det klart for nye festivaler i India. Denne gangen skal det holdes kampanjer i byene Bidar som ligger i delstaten Karnataka, og Khammam som ligger i Andra Pradesh. Dette er tredje forsøk på å reise til Khammam. Området er preget av mye politisk uenighet om inndeling av staten, og store opptøyer har ført til at man tidligere har måttet kansellere.

– De lokale i Khammam har blitt så skuffet når vi har måttet kansellere. Urolighetene i området kan gjøre det vanskelig å gjennomføre, men vi håper virkelig at vi skal lykkes i år. Menneskene her trenger å få høre forkynnelsen om Jesus, avslutter Deeven.

Når Troens Bevis nå legger ut på en ny kampanje oppfordres partnere til å følg med på troensbevis.no og Troens Bevis sin Facebook-side. Her blir det lagt ut spennende nyheter, bilder og videoklipp fra reisen. Dersom du ønsker å støtte kampanjen med en gave, kan du klikk her for å gi en enkeltgave eller fyll ut skjema nedenfor for å bli fast støttepartner.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}

Se video fra kampanjen i India februar 2012.

{vimeo}58960865{/vimeo}

Håvard Axel Kator


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter