Hindu aktivist tok imot Jesus

Kiran var kjent som en hindu aktivist. Men en av Troens Bevis sine brevkurs-evangelister lot seg ikke skremme.

Kiran Kumar jobber som rørlegger i byen Kurnool i India, en by som Rune Edvardsen har besøkt to ganger med store musikkfestivaler. I 2010 var det over 8000 som søkte frelse under konsertene i denne byen, og flere menigheter ble plantet for å følge opp de nye troende. Kiran er gift med Sadhya, og de har to barn, gutten Aditya på 7 år og jenta Arpana på 6 år. Kiran var kjent som en opprører og en hindu aktivist. Han tillot ikke at folk fra andre religioner kom til hans landsby for å evangelisere. Han var en ungdomsleder i tempelet og hadde ansvar for religiøse festivaler og feiringer.

Da han fikk jobb i Kurnool, oppdaget han at det var flere kristne blant de ansatte, og han gjorde det han kunne for å unngå dem. Prabhudas jobbet også som rørlegger i den same firmaet. En dag da begge hadde et oppdrag på et hotel, spurte Prabhudas om Kiran kjente til Jesus. Kiran svarte at han visste hvem Jesus var, men at han ikke likte han siden han kom fra et annet land, og det var nok av indiske guder. Prabhudas ba Kiran om å lytte til det han hadde å fortelle om Jesus, og om han ikke likte det han hørte, var han fri til å la det ligge.  

Prabhudas begynte å fortelle litt om Jesus, og han leste også høyt fra den første leksjonen i Brevkurset “Det Nye Liv”. Først så ville ikke Kiran høre, men Prabhudas insisterte på at han måtte ta kurset med seg hjem. Han trengte bare å lese litt, og om han ikke likte det han leste, kunne han levere kurset tilbake dagen derpå.

Den kvelden da Kiran kom hjem, begynte han straks å lese kurset. Det fanget interessen hans og han gjorde ferdig den første leksjonen. På jobben dagen etterpå spurte han Prabhudas hva han skulle gjøre videre. Prabhudas foreslo at han skulle lese leksjonen en gang til, og denne gangen skulle han fylle ut svarene. Allerede neste dag kom Kiran tilbake med leksjonen og ba Prabhudas fortelle mer om Jesus. Denne gangen sendte Prabhudas resten av kurset hjem med Kiran. Det viste seg at ikke bare ble Kiran tok imot evangeliet som følge av Brevkurset ”Det Nye Liv”, men også hans kone Sandhya. Nå går de sammen til en menighet i Kurnool, og ekteparet skal snart døpe seg.  

I februar arrangeres to nye musikkfestivaler i India. Ønsker du å støtte våre kampanjer eller vårt selvstudium i troen på Jesus kan du klikk her for å gi en gave eller fylle ut skjema for å bli fast støttepartner.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter