40 døpt i Algerie

En stor hunger etter evangeliet har ført til flere nye undergrunnsmenigheter i Algerie. Men utfordringen er kristne ledere.

Ifølge Troens Bevis sine to innfødte evangelister i Algerie, er det mange som viser interesse for evangeliet, men utfordringen er å finne kristne ledere. De to evangelistene virker i en av de store byene nord i landet, men også blant Kabyl- og Berberfolket som tilhører nomadestammene i fjellene i Nord-Afrika.

– Vårt fokus på menighetsplanting i området har vært veldig vellykket. Men den største utfordringen i menighetene i Algerie er ledere, forteller en av våre evangelister. – Eller mer bestemt, mangelen på ledere, forklarer han. – Så det oppleves også spesielt leit når gode ledere reiser til Europa og USA.

Evangelistene forteller at det ikke er uvanlig at lederne for nye undergrunnsmenigheter å tale to ganger i uka, besøke og organisere husgrupper, passe jobben sin og gå på sykebesøk.

– Vi har også startet en gruppe med nye troende 1500 km ute i Sahara-ørkenen. Planen er å trene opp en gruppe Kabyler som bor der til å bli menighetsplantere, forklarer evangelisten.

De forteller også at de fikk døpe 40 nye troende under en leirsamling. Virksomheten som de arbeider ut ifra fokuserer sterkt på å disippelgjøre og undervise nye troende, og et team har fulgt opp flere hundre nye kontakter i løpet av 2012.  

Militærpersonell hilser
Blant de mange hilsninger og brev Troens Bevis får fra personer som blir berørt av evangeliet gjennom våre innfødte evangelister, brevkurs og TV-sendinger, kom dette brevet fra en soldat i militæret i Algerie:

“Det finnes ikke noe bedre enn Guds nærvær i våre liv. En dag var jeg spesielt mismodig over situasjonen da jeg var i militæret. Det var veldig varmt, maten var dårlig og det myldret av mygg. Med andre ord, en passe dårlig atmosfære. Jeg så også at de andre soldatene var redde for terrorister og situasjonen som utviklet seg rundt oss. Men jeg begynte å tenke på Gud, min plass i himmelen, Jesu kjærlighet og hvor heldig jeg er sammenlignet med mange andre. Jeg opplevde at jeg fikk ro i sinnet og jeg følte det nesten som om jeg allerede var i himmelen. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen, og i dag er jeg overbevist om at hver eneste troende kan oppleve Guds nærvær hver eneste dag i livet, uansett hva vi går igjennom. Må Gud velsigne dere.”

I 2012 hørte vi fra 9301 TV-seere i Algerie, mange av dem skriver og vil gjerne ha videre oppfølging i den kristne troen. Minst 70 prosent av denne responsen kommer fra muslimer.

Kritisk tid for landet
Algerie har 99,4% sunnimuslimer og er et sterkt muslimsk land. Det er sterke polariseringer mellom de radikale og sekulære muslimene. Katolske og protestantiske kirker er de eneste tillatte, og de nye menighetene som plantes må leve som undergrunnsmenigheter.

Landet var en fransk koloni i 132 år. Det fikk sin selvstendighet i 1962 etter en bitter uavhengighetskrig. I 30 år, frem til 1992, var landet en ettpartistat. I 1992 ble det holdt frie valg. Da det så ut til at fundamentalistiske muslimer skulle vinne valget, tok hæren styringen. Landet er kjent for de mange terrorhandlingene som har terrorisert  befolkningen i mange år.  Det er i dag en svært spent situasjon i landet, og forholdene er vanskelige for den kristne minoriteten.

Ønsker du å støtte arbeidet til Troens Bevis med en gave, kan du klikke her eller fyll ut skjema nedfor for å bli fast støttepartner:

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}

Se også: «Nå følger jeg Jesus!», Medlem av muslimsk brorskap kom til Kristus, Møtte Jesus på T-banen i London – ble misjonær!, Algerie-barn og voksne kommer til tro. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter