Feiret jul med 177 barn i krigssone

Da andre reiste, kom teamet på ni fra Dina Stiftelsen til Kongo. Se bilder fra turen og les hva Jan Aril Edvardsen forteller om opplevelsene han hadde.

“Vi står på kjøkkenet hos Dina Stiftelsen i Goma og skjærer kjøtt til morgendagens julefeiring. Plutselig begynner fire jenter å synge sanger på swahili. Jeg spør Francine som jobber på Dinasenteret om hva de synger. Hun svarer at de synger om hvor takknemlige de er for å få lov til å stå opp om morgenen, og for at de får lov til å leve. Da begynner tårene å renne.”

Ordene kommer fra Jan Aril Edvardsen Moi, som var en av et team på åtte fra Norge og ei fra USA som reiste til Kongo i julen sammen med Dina Stiftelsen. De skulle besøke senteret for voldtatte mødre i Bukavu og deretter feire julaften sammen med 177 barn på Dinasenteret i Goma.
Det første stoppestedet deres var mødrehjemmet i Bukavu der 65 voldtatte kvinner bor sammen med barna sine.

– Jeg var med på å bygge dette senteret i 2007, forteller Jan Aril. – Det er helt fantastisk å få komme tilbake og se hvor flott senteret fungerer, og å få hilse på dem som bor her.

Etter besøket i Bukavu dro teamet videre til Dinasenteret i Goma. Kort tid før de dro til Kongo, var Goma blitt inntatt av geriljagruppen M23 mens regjeringssoldatene flyktet fra byen. Hjelpeorganisasjoner og arbeidere ble evakuert fra området i all hast. Men Rune Edvardsen, leder for Dina Stiftelsen, fikk forsikringer fra kontakter i M23 at de ville passe på Dinasenteret og ikke la barna, som allerede har lidd så mye, bli utsatt for nye angrep. De holdt sitt ord, og alt forholdt seg rolig på Dinasenteret.

– Når vi fikk høre av Dominic på Dinasenteret i Bukavu at de så på oss som helter fordi vi kom for å hjelpe når andre flyktet, må jeg si at jeg frøs over hele kroppen. Det er krig her, alle rømmer. Jeg er stolt av alle de som er med, forteller Jan Aril, som sammen med de ander på teamet fikk en jul som ikke handlet om gaver, men om nærvær, solidaritet og medmenneskelighet.

Se bildene til fotograf Aina Regina Eftestøl som var på sin andre tur til Kongo:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632533747391″ flickrNumberOfImages=»65″ previewWidth=»120″ caption=»Julefeiring på Dinasenteret i Goma 2012″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter