Bønnesvar i Tyrkia

I april hvert år foregår det en pilgrimsvandring på øya Büyükada som ligger utenfor Istanbul i Tyrkia. Her kommer det nærmere 100 000 muslimer som søker Gud.

I april hvert år foregår det en pilgrimsvandring på øya Büyükada som ligger utenfor Istanbul i Tyrkia. Her kommer det nærmere 100 000 muslimer som søker Gud. Dette året var det kristne fra flere land som var med og tilbød forbønn for de som ønsket det.

Troens Bevis støtter en innfødt evangelist i Tyrkia, et land som har svært få kristne. Rundt år 1900 utgjorde de kristne ca. 22 prosent av befolkningen, mens de i dag er nede i ca. 0,2 prosent. Av disse er kun 0,008 prosent evangeliske kristne. Svært få av landets 73 millioner muslimer har noen gang virkelig hørt evangeliet forkynt. Det har imidlertid skjedd en sakte, men sikker vekst blant de evangeliske kristne. Mens det rundt 1960 fantes ca. 10 evangeliske kristne, var antallet kommet opp i 4.000 i 2010.

Den innfødte evangelisten forteller:
«I år var det 80-100 000 muslimske tyrkere som 23. april dro på pilgrimsvandring til øya Büyükada i Marmarahavet utenfor Istanbul for å be og tenne lys i den gresk-ortodokse kirken.
Troen på det overnaturlige er sterk, og viste seg i en mengde overtroiske ritualer. Folk bar med seg garnnøster, som de strakk fra bunnen av den lange bakken og opp til toppen der kirken ligger. Om tråden ikke gikk av, så ville deres bønner bli besvart. Trærne på begge sider av veien var fulle av tråder og bånd, som representerte det de bad om.

tyrkia 3 web
Nederst i bakken ble det solgt små amuletter som skulle representere deres ønsker om en baby, en bil, en ektefelle, en jobb. Bønner ble skrevet på lapper som ble festet til trærne. Tusener av muslimer søkte bønnesvar og mange av dem var desperate.
 
Midt i dette var vi over 300 troende fra forskjellige land som dro dit for å bringe evangeliet til disse muslimene. Fordelt på ti grupper på forskjellige steder, sang vi, vitnet om Jesus, danset, spilte små dramastykker, snakket med folk og bad for de som ønsket det.
 
Muslimske tyrkere er ganske åpne for å ta imot forbønn i Jesu navn. Vi spurte alltid om det var i orden for dem å bli bedt for i Jesu navn og når de ønsket forbønn for sykdom, forklarte vi at det er Jesus som er helbrederen, ikke vi.

tyrkia 2 web 
Etter hvert bad vi for så mange at vi helt mistet tellingen. Men jeg er sikker på at hver av oss bad for minst 100 personer. Folk begynte faktisk å stille seg i kø for å få forbønn. Mange fikk profetier og kunnskapsord som berørte dem sterkt. Flere ble befridd fra demonisk undertrykkelse og minst 20 mennesker ble helbredet og 10-20 ble frelst. Vårt ønske og mål var at de skulle få et møte med Gud når vi bad for dem.
 
Vi delte også ut 7000-10 000 eks. av Det nye testamente og 20 000 traktater, i tillegg til at tusenvis fikk høre evangeliet personlig. Denne dagen møtte vi heller ikke noen problemer med politi eller myndigheter. Det var en dag som virkelig gjorde inntrykk!»

Bli fast støttepartner:

Som en partner i Troens Bevis Verdens Evangelisering, vil du sende innfødte evangelister som tar evangeliet til nye områder. Din støtte leder hvert år nye mennesker i kontakt med Jesus Kristus.

Hva må du gjøre?

• Fyll ut skjema nedenfor, eller kontakt oss direkte.
• Du bestemmer selv hvor mye du vil gi. Troens Bevis koordinerer støtten slik at du kan underholde en egen evangelist eller støtte en evangelist sammen med andre partnere.
• Du får en presentasjon av din innfødte evangelist, og jevnlige rapporter fra arbeidet du støtter.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter