– Merket at vi gikk i ferdiglagte gjerninger!

I november reiste Sølvi Edvardsen sammen med Rune Edvardsen til Sørøst-Asia.

Sølvi Edvardsen fra reisen til Thailand og Vietnam:
– Merket at vi gikk i ferdiglagte gjerninger!

solvi web

I november reiste Sølvi Edvardsen sammen med Rune Edvardsen til Sørøst-Asia. Etter å ha besøkt nasjonale kristne i Thailand og Vietnam, observert alle ungdommene som kom på møtene og sett buddhister som gav sine liv til Jesus, er ikke Sølvi i tvil om at Gud forbereder en ny innhøstning for Troens Bevis i dette området.

– Denne reisen var en ny opplevelse for meg på flere områder, forteller Sølvi.

– For det første så handlet ikke reisen om en stor kampanje der vi var et helt team som reiste ut. Denne reisen handlet om å legge grunnarbeidet for Troens Bevis sitt virke i Sørøst-Asia i årene fremover. Og det første som skjedde da vi kom til Thailand var at vi fikk 20 nye evangelister å støtte, nå må vi bare ha tro til Gud for at vi får støttepartnere til dem!

– Det var også første gang på 18 år at Rune og jeg har vært på en reise sammen alene, så det var fint i vår hektiske hverdag, med Runes travle timeplan, å få noen få dager sammen, legger hun til.

solvi 1 webHun forklarer at en av grunnene til at Rune må reise så mye er at han planlegger alle kampanjene selv for å være sikker på at alt er på plass når selve kampanjen skal finne sted. Han har god erfaring på dette området, det gjorde han de siste 20 årene også for Aril Edvardsen.

– I India, for eksempel, er de veldig flinke til å ta seg av planleggingen, så der er det mye enklere. Men i Afrika og enkelte asiatiske land er det viktig at Rune er sterkt tilstede i forkant for å være sikker på at alt ligger til rette når vi kommer. Ikke minst når det gjelder oppfølging av de nyfrelste etter en kampanje, legger Sølvi til.  

Mange ungdommer
Sølvi forteller at hun var spesielt imponert over å se alle ungdommene som var på møte i undergrunnskirken de besøkte i Ho Chi Min City.
Også at folk var villige til å gi bort store deler av huset sitt for at andre kunne ha kirke der. Det er nok ikke mange av hos her i vesten som hadde gjort det.

– Det var mye ungdommer og det som så ut som studenter, på møtet. De var utrolige ivrige, og vi opplevede at på møtene sang de mange av de samme sangene vi har i Norge, bare at de sang dem på vietnamesisk.

Hun forteller at hun hun fikk også inntrykk av at de kristne som de traff både i Thailand og Vietnam var veldig optimistiske og ser positivt på fremtiden.

solvi 3 web– De virket ikke redde, og de virket trygge på seg selv. Møtet vi var på i en undergrunns-menighet i Ho Chi Min City foregikk i et privat hjem. Det var veldig liten plass, folk satt på rekke og rad i en lang hall i huset, og flere fulgte møtet fra underetasjen. Jeg er helt sikker på at folk utenfor kunne høre lovsangen og musikken, så selv om de kristne nok er forsiktige, virket de ikke redde, forteller hun.  

– Det er nok blitt mer åpent for evangeliet  i Vietnam de siste 10 årene, tror hun.

– Det var også veldig interessant å møte folk som lever under disse forholdene. De lever under noe helt annet enn det vi gjør som kristne hjemme i Kvinesdal, der alt er så fritt og åpent. Allikevel står de kristen virkelig på for det de tror på, og lar seg ikke kue.

Buddhister kom til tro
Tilbake i Thailand før de reiste hjem fikk Rune og Sølvi også besøke en menighet til Pastor Nirut som er en av pastorene som Troens Bevis nå samarbeider med. Sølvi forteller at hun ble veldig imponert over å se at det kom buddhister inn på et vanlig søndagsmøte.

– Da frelsesinvitasjonen gikk ut på slutten av møtet, var det flere buddhister som gikk frem for å bli frelst. Det var virkelig imponerende å se at godt voksne mennesker, fra en annen religion, gikk frem for å starte Det Nye livet, forteller hun.

solvi 2 webTakker
Mens Sølvi forteller fra reisen, tar det ikke mange minutter før hun sier at hun gjerne vil benytte anledningen til å takke alle Troens Bevis sine støttepartnere som trofast står sammen med dem.

– Om en av og til kan føle seg veldig liten, så vil jeg takke alle våre støttepartnere som gjør det mulig for Troens Bevis å ta evangeliet til verdens unådde.  Jeg jobber jo ikke selv i Troens Bevis til daglig men ganske ofte ved spesielle anledninger. Og med en mann og to døtre som jobber i Sarons Dal får jeg god innsikt i misjonsarbeidet og de mektige gjerningene som skjer på misjonsmarken.  Jeg vil gjerne si tusen takk og på samme tid få ønske alle våre partnere et godt og velsignet nytt år. Også gleder jeg meg allerede til å se mange av dere igjen på Stevnet til sommeren, hilser Sølvi.

– Det var veldig godt å få være med på tur for å se arbeidet og hvordan Rune jobber, og jeg er ikke i tvil om at vi går i ferdiglagte gjerninger i Sørøst-Asia! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter