Virker i Tartarstan etter opplæring på Arils misjonsskole

Andrey Avdonin er en av fem evangelister som virker i Tatarstan. Med mindre enn to prosent evangeliske kristne i den russiske republikken …

Andrey Avdonin er en av fem evangelister som virker i Tatarstan. Med mindre enn to prosent evangeliske kristne i den russiske republikken, satser de sterkt på å nå landets ungdommer.

Tatarstan er en liten autonom republikk som fikk sin selvstendighet fra det tidligere Sovjetunionen i 1990. Landet er litt mindre enn Skottland, og har en befolkning på 3,7 millioner, fordelt på 52 prosent tartarer, 39,5 prosent russere, og 8 prosent andre etniske grupper.

I løpet av de siste 15 årene har det vært en økende oppvåkning av islam i Tartarstan, selv om hoved andelen av tartarene kun er nominelle eller kulturelle muslimer. I 1990 var det 100 moskeer i republikken, innen 2004 var det 1000 moskeer. Det er kun 176 russisk ortodokse kirker i landet og kun et lite antall katolske, evangeliske, pinse- og karismatiske menigheter.  Mens antall evangeliske kristne øker og er muligens nådd flere tusen, er det fremdeles millioner av tatarer som er helt unådde for evangeliet.

Ateistisk hjem
En av Troens Bevis sine innfødte evangelister som får støtte til å virke i Tatarstan er Andrey Avdonin.
Han forteller at foreldrene hans var ateister.

– Inntil jeg var 16 år hadde jeg aldri hørt om Jesus, og da jeg fikk høre om han fikk det meg til å le, selv om livet mitt ikke akkurat var noen suksess. Som alle andre unge mennesker var jeg interessert i det denne verden hadde å by på. Men jeg nådde et punkt da jeg forstod at det bare er Gud som kan gi meg det som kan tilfredsstille mitt liv på lang sikt, forteller Andrey.

 I august i 1993 tok han en bestemmelse i det stille om å følge Gud, og ble døpt kort tid etterpå.

Fra 1995 til 1997 opplevde han en vanskelig tid mens han tjenestegjorde i militæret i Moskva.

– Etter militæret prøvde jeg å komme inn i menigheten igjen. Jeg opplevde mange fristelser, men Gud viste meg stor nåde. I 2000 kom jeg til Ukraina på et tre måneders bibelkurs. Jeg har gått to ganger på dette kurset for å øke mine kunnskaper om Jesus. Etter dette ble jeg invitert til Tatarstan for å arbeide som misjonær der.

Arils misjonsskole
I 2002 fikk Andrey anledning til å delta på et seminar på det Russiske Evangeliske Institutt som er oppkalt etter Aril Edvardsen i Sochi.

– Hele programmet var fantastisk. Det var godt planlagt og jeg lærte mye. Det hadde fokus på å nå muslimer med evangeliet og om misjonærens liv i tjeneste. Mange vitnesbyrd ble også delt, minnes han.

– Etter dette innviet jeg meg på nytt til misjonærgjerningen. Jeg gjør nå tjeneste som misjonær i Almetyevsk i Tatarstan. Menigheten vokser, selv om det er noen utfordringer, forteller han.

– Vi gjør også vårt beste med å investere i livet til ungdommene og barna i menigheten. Vi sender ofte ungdommer til ungdomskonferanser og sommerleirer.

De fikk med seg ungdommene fra andre menigheter ut på gatene der de hengte opp plakater og delte ut Ny Testamenter mens de inviterte ungdommer til møte.

– Fem nye ungdommer tok imot tilbudet, og selv om de ikke er så mange, så kommer de fast på ungdomsmøtene.
 
– Også må jeg si tusen takk for forbønn og økonomisk støtte som gjør det mulig for oss å virke her i Tartarstan, hilser den innfødte evangelisten.

Ønsker du å støtte din egen innfødte evangelist, kan du klikke her. Da vil du også få rapporter regelmessig hjem til deg i posten. Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter