Fem familier samlet inn 16 000 kroner til Dina-barna!

Torsdag 30. august var det et yrende liv i Snehvitbakken på Søm. Da sikret en fellesskapsgruppe på fem familier i Kristiansand både julefeiring og skolemateriell for Dina-jentene i Kongo. – Vi er velsignet av Gud, og vi er satt til å velsigne andre, så enkelt er det, forteller Carina Egeland mens hun ruller boller på kjøkkenet.

Carina og Geir Egeland bor på Søm i Kristiansand. Geir har tidligere jobbet flere år i Sarons Dal og har vært med Rune Edvardsen som kameramann på mange reiser. Nå jobber Geir for NRK Sørlandet, og Carina jobber som psykiatrisk sykepleier. Men mer enn noen annet er de en småbarnsfamilie som ønsker å praktisere det de tror på også i hverdagen. Gjennom
Misjonskirken i Randesund er de blitt med i en fellesskapsgruppe med tilsammen fem familier. Det som er unikt med denne fellesskapsgruppen er at barna er en like stor og viktig del av gruppen som de voksne. Alle familiene har tilfeldigvis tre barn hver, og barna varierer i alder fra 1 til 13 år.

– Det har vært veldig spennende at både voksne og barn likestilles med det å be, å høre Guds stemme og i lovsangen, og at ikke vi voksne sitter med svaret for hvordan Gud jobber, utdyper Carina.

Vil tjene andre
I løpet av det siste året har fellesskapsgruppen hatt som overskrift å tjene andre.

– Vi kom vel alle til det punktet at vi følte oss ganske fylt til randen med undervising, og nå ønsket vi å gjøre noe konkret for andre, forteller hun.  
Ved å møtes to ganger i måneden har gruppen kommet frem til praktiske oppgaver de kan gjøre for å velsigne andre. De har gitt julegaver til unge, enslige og vanskeligstilte mødre, de laget også en Fastelavensfest for samme gruppe, en annen gang skiftet de dekk på bilen for eldre mennesker, de hjalp en familie som hadde kjørt seg litt fast i et oppussingsprosjekt med å pusse opp huset sitt, og de har vært på Randesundsheimen og sunget og pratet med de eldre. Og i alt de gjør er barna deres inkludert.

– Det har også vært veldig bra for vår familie, og vi har lært at vi alltid må lytte til hverandre. For Sara, datteren vår på 13 år, er denne gruppa blitt det gøyeste hun vet. Det var også helt og holdent barnas ide at vi skulle holde denne Dina-dagen i Snehvitbakken der vi bor, forklarer Carina.

Yrende liv i gaten
Torsdag 30. august inviterte nemlig fellesskapsgruppen hele nabolaget til en Dina-dag i Snehvitbakken på Søm. Der solgte de grillmat og popcorn, Helge Flatøy fra Dina Stiftelsen stilte med hoppeslott, de hadde ponni-ridning og ansiktsmaling, lodd salg med flotte gevinster sponset av butikker og enkeltpersoner, og en bod der de solgte pent brukte ting.

– Med andre ord, det var et yrende liv i gaten, smiler Carina.

– I forkant hadde vi gått på dørene og invitert folk, og vi hadde lagt invitasjoner i postkasser. Det kom rundt 100 mennesker, og vi fikk inn 16 000 kroner. Vi hadde håpet på 10 000 kroner, så vi var kjempefornøyde!

På forhånd var det avtalt med Dina Stiftelsen om at gaven skulle gå til å lage juleselskap med gaver til Dina-jentene. Og det som blir igjen skal gå til skolemateriell for jentene.

Nå er den driftige gruppen allerede i gang med sitt nye prosjekt, en teamtur i Påsken, enten til Europa eller Russland gjennom et annet veldedighetsarbeid.

Les mer om arbeidet på dinastiftelsen.no. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter