Burundikampanjen

Teamet har ankommet Ngozi-provinsen.

Torsdag 3. juni

Etter en rolig dag onsdag i Burundis hovedstad Bujumbura ved Lake Tanganika, satte teamet fra Norge og Sverige seg i bilene og kjørte de tre timene opp i fjellene til Ngozi. En reise i et fantastisk landskap gjennom hjertet av landet, 2000 meter over havet.Vel installert på hotellet i Ngozi, fortsatte turen en drøy halvtimes kjøretur inn i bushen til en liten landsby som heter Kinyamiruhororo for å rigge klar til kampanjestart fredag.

Kinyamiruhororo er et spesielt sted, og det var kona til president Nkurunziza som ønsket at Rune Edvardsen skulle holde kampanjen nettopp her. Et område som har vært herjet av krig. På nitti-tallet utspant en grufull massakre seg her, der hundrevis av lik lå og råtnet akkurat på det stedet der helgas kampanje skal foregå. Siden den gang har det vært urolig her inntil freden kom her for drøyt to år siden. Men kampene har satt sine spor, og det finnes et stort antall foreldreløse barn og mange kvinner som har blitt enker i krigen. Det er et knalltøft område med mye seksuell vold og mennesker med sterke traumer. Derfor blir både seminarene og kampanjen som skal holdes her i helgen viktig i gjenoppbyggelsen av dette samfunnet.

Kinyamiruhororo er kanskje ikke et typisk sted å holde en evangelisk kampanje, landsbyen består stort sett av en liten husklynge. Ellers er bosettingen spredt rundt i det store landbruksområdet. – Et perfekt sted å holde kampanje, sier Rune Edvardsen. Her er det ingen andre som har vært med store møter. Det er slike steder Troens Bevis skal være.

Torsdag ettermiddag ble det meste klart på scenen, selv et noe trøblete aggregat måtte gi etter og sveiv etter hvert som ei klokke. Fredagen starter med seminarer klokka ti, før det braker løs med kampanje på ettermiddagen.

Følg med i helgen på utviklingen!

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter