– Gud favner flere enn det jeg trodde

Etter å ha vært med som kameramann på Troens Bevis sine kampanjer i Afrika og India det siste året er ikke Håvard Kator i tvil: -Gud favner mange flere enn det jeg har gjort, sier han.

2006 har vært et travelt og spennende år for Håvard Axel Kator fra Kristiansand. Nyutdannet fra Gimlekollen mediesenter ble han en del av Tv teamet i Sarons Dal i fjor sommer. Etter nettopp å ha kommet tilbake fra kampanje i India med Rune Edvardsen, har han akkurat tid til å hjelpe til med nye kulisser i studio før han pakker kamerabagen og setter seg på flyet til Kongo 18. november for filme årets siste kampanje langt ute i bushen.

Både hinduer og muslimer vil ha evangeliet
– Aril og Rune Edvardsen er veldig like i forkynnelsen. Evangeliet er enkelt og folk tar imot, enten det er muslimer eller hinduer som lytter, forteller Håvard.
– Fremgangsmåten er naturligvis litt forskjellig avhengig av om de snakker til muslimer eller hinduer, men resultatet er det samme, tusenvis av mennesker strømmer frem i ettermøtene for å ta imot Jesus som sin frelser.

Rune Edvardsens, på sin side, er imponert over gutten fra Kristiansand.
– Han har åndelig teft for hva som skjer i møtene og er på rett plass med en gang, forteller Rune. –Enten det gjelder en helbredelse eller ett følelsesladet øyeblikk fanger han det opp på kamera.

Imponert over Indiske aksjonsledere
Rune Edvardsens kampanje i India nå i oktober var Håvards første tur til dette landet.

Han la spesielt merke til hvor målrettet og strukturert  forberedelsene var.  – I India kom vi til dekket bord. Det var helt annerledes enn i Afrika. Alt som var mulig var tatt hånd om på forhånd av vår Indiske aksjonsleder, Ernest Kommanapalli,  vi trengte bare å stille opp, forteller han.

Mye for lite
– Noe som gjorde veldig inntrykk var hvor mye en kunne gjøre med forholdsvis lite penger. Ved å investere fire til fem hundre tusen kroner i disse kampanjene er nå 20(!) menigheter plantet og over 10,000 hinduer er blitt Jesus troende. Hjemme i Norge kan en menighet lett bruke en halv million på å kjøpe f. eks. nye stoler. Dette har virkelig fått meg til å stille spørsmål ved hvordan vi bruker resursene våre i menighetene.

Trosstyrkende
Håvard legger ikke skjul på at etter det han har opplevd dette året har han fått ett nytt syn på hvor heldig han er som er født i Norge.
– Jeg er blitt mye mer takknemlig for det jeg har, og i stedet for å alltid søke etter noe nytt og bedre kan jeg nå stoppe opp og se hva jeg virkelig har.

Han forteller at det han har vært øyevitne til på kampanjene har vært trosstyrkende.
– Jeg har sett en helt ny dimensjon av opplevelser med Gud, jeg har sett andre bli helbredet og lamme gå. Når jeg forteller dette til kameratene mine vil de nesten ikke tro meg, legger han til med ett smil.

Gud er blitt større
Han forteller at han også skjønner at Gud er mye større, og favner mange flere enn det han forstod før.

– Før skjønte jeg ikke at en muslim kan være Jesus troende og frelst, eller at en hindu kan komme til Gud og gå rundt med merke i pannen og være frelst. Jeg trodde at de i mye større grad måtte gi slipp på sin egen kulturelle identitet og omfavne den vestlige kristne levemåten.  Men etter det jeg nå har sett og erfart er jeg ikke i tvil, jeg har (tros)brødre over hele verden som jeg ikke har visst om! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter