To nye kampanjer i Kongo

Denne uken reiser Rune Edvardsen til Kongo for å holde to nye kampanjer. Han skal først inn i Masisi området som kontrolleres av opprørssoldater, deretter til Uvira som huser flere hundre tusen flyktninger.

Når Rune Edvardsen nå reiser til Kongo skal han og teamet først ta seg inn til et  fjerntliggende og ugjennomtrengelig område i Masisi.  Området, som blir kontrollert av general Laurent Nkunda, er spesielt urolig etter at det første valget i landet på over 50 år akkurat er avsluttet. Nkundu var plassert i området på vegne av de sentrale myndighetene, men brøt ut og bruker de tungt  bevæpnede regjeringssoldatene til å samle inn penger til egen lomme ved en rekke veisperringer og terror mot lokalbefolkningen. Flere av de voldtatte jentene som bor på Troens Bevis sitt Dina senter for misbrukte jenter i Goma, er hentet ut av Masisi distriktet.

Det er langt inne i dette området Rune skal besøke en menighet som er vokst frem på et fjell han fikk kjøpe til pygmeene i 2004. Det er ett kongolesisk ektepar med støtte som innfødte misjonærer fra Troens Bevis som driver denne menigheten som har vokst til 400 pygme familier.

Edvardsen tar med seg fullt band og skal både spille og preke på denne turen.

– Men jeg er usikker på om vi skal overnatte der inne, flere utlendinger er blitt kidnappet mot løsepenger, forteller Rune.

Etter kampanjen i Masisi reiser teamet fra Troens Bevis ned til byen Uvira som huser flere hundre tusen flyktninger fra de nærliggende områdene, inkludert Burundi.

– Bjørnar Heimstad hadde en kampanje i denne byen en stund tilbake, og han sa at folk var søkk åpne for evangeliet her, så dette kan bli kjempebra, håper Rune.

Novembers kampanje i Kongo blir den siste i rekken av flere store kampanjer med Aril Edvardsen eller Rune Edvardsen i spissen i 2006.  Dette året er det holdt kampanjer i Senegal, Tanzania, Burundi,  India, og nå 2 i Kongo. Bare i Burundi ble det delt ut over 60 000 brevkurs til frelsessøkende. Dakar i Senegal opplever fulle menigheter for første gang i etterkant av kampanjen i mars, og i India ble det plantet 20 nye menigheter etter Rune Edvardsens 2 musikkfestivaler i oktober. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter