Evangeliserer blant Indias sigøynere

Han mistet både huset i et jordras og armen i en togulykke i 2006. Allikevel fortsetter den innfødte misjonæren i India sitt arbeide blant Indias sigøynere, Banjarafolket.

 

En av Troens Bevis sine innfødte misjonærer i India hadde et tøft år i fjor. Først ble huset til Savarut Ramulu ødelagt av et jordras. Deretter ble han truffet av et tog mens han var på reise og måtte amputere den ene armen.

– Men selv om jeg mistet den ene armen i en togulykke og huset jeg hadde er ødelagt, fortsetter jeg arbeidet for at mitt folk skal få evangeliet, forteller Ramulu.

Han tilhører Banjarafolket, som regnes for å være forfedrene til Romanifolket og sigøynerne i Europa. 6 millioner Banjarer lever i dag i 3 av Indias provinser. Der er det påvist Banjara-bosettinger i 195 distrikter, og i minst halvparten av dem er det ingen kristne per i dag.

Ble frelst 15 år gammel
Ramulu var 15 år gammel da han hørte på Aril Edvardsens radio program ”Miracle”. Han skrev til oppfølgingskontoret i Madras og fikk tilsendt Aril Edvardsens brevkurs ”Det nye liv”.

På det tidspunktet var han blitt syk med lammelser i føttene. Legene kunne ikke hjelpe ham, og bønnene til familiens guder gav heller ikke noe svar.

– Det var på denne tiden jeg fikk kjennskap til Herren gjennom radioprogrammet ”Miracle” og brevkurset ”Det nye liv”. Jeg fikk oppleve at Gud helbredet meg, og jeg tok imot Jesus som min frelser i 1997 mens jeg studerte brevkurset, forteller han.

Ung leder
Selv om han bare er 25 år gammel leder Ramulu i dag et arbeide for å nå Banjara-folket med evangeliet og plante menigheter blant dem.

Nylig besøkte han og hans team 21 landsbyer, der de forkynte evangeliet gjennom lovsang og undervisning.

– En mann hadde hatt smerter i et ben i en lengre periode og han inviterte oss til sitt hus, forteller Ramulu.

– Etter å ha fortalt om sine problemer ba vi for han. Han opplevde et mirakel, og resultatet av helbredelsen ble at 17 andre kom til tro og lot seg døpe.

Nød for sitt folk
– I sommer dro et evangeliseringsteam til Pathepur. Mange der tilber Maisamme, som er en kvinnelig gudinne de gir penger til av frykt for at hvis de ikke gjør det, vil dyrene deres dø eller folk i familien bli syke. Ramulu sier at de gikk rundt i området og ba om frelse for folket og at de skulle vende seg til den levende Gud som elsker dem.
– Tårer fylte mine øyne idet jeg tenkte på at det var så mange som ikke kjente Jesus, husker han.

– Fra april til juni besøkte vi 16 andre landsbyer. Her viste folk stor interesse for å høre om Jesus.

– Det var spesielt to unge personer som med glede tok imot evangeliet og sa ja til å la Jesus være Herre i deres liv, poengterer han.

Og Savarut Ramulu vet at om enn bare en person griper fatt i evangeliets kjerne kan det ha ringvirkninger som langt overgår fantasien til en 15 år gammel gutt med lammelser i beina. Stor motgang har heller ikke slukket nøden for hans eget folk.

– Be om at Gud skal se til de behov min tjeneste har, for det daglige brød, hus og flere medarbeidere, avslutter han rapporten sin til Troens Bevis.

Hvis du vil være med å gi en gave spesielt til Ramulu gjennom innfødt evangelist misjon, kan du klikke her. Han er en av 780 innfødte misjonærer som får underhold fra Troens Bevis Verdens Evangelisering. Husk å øremerke gaven din. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter