Stemningsfull countrykveld med Aril in Concert

Det ble en innholdsrik countrykveld med Aril Edvardsen, Kjell Elvis, Rune Edvardsen og Jan Egil Omdal på Kvinesdal kulturhus torsdag kveld. Bygdefolket støttet også helhjertet opp om Dina prosjektet med nesten 20 000 kroner i gaver.

 

Kvinesdal var først ute med 1 av 3 konserter som Aril Edvardsen holder i distriktet nå i april til inntekt for Dina-sentrene i Kongo. Konseptet heter Aril in Concert der han stiller med cowboyhatt og synger egne sanger. Med på konsertene er også Kjell Elvis som nylig ble nummer 3 i en Elvis imitator konkurranse i USA, Jan Egil Omdal som har vært 10 uker på sørlandstoppen og Rune Edvardsen som synger og forteller om Troens Bevis sitt arbeidet i Kongo.

-En VG undersøkelse viste at 75 prosent av Norges befolkning tror på Gud,  24 prosent tror at Jesus er Guds sønn og at han døde for dem, mens kun 4 prosent går på møter 1 gang i måneden eller mer, sa Jan Egil Omdal som også fortalte om folkemøtene Aril Edvardsen skal ha i mai på Bryne, i Bergen og på Lillehammer.

-Selv om jeg ikke er her som forkynner i kveld, er jeg jo den jeg er, medga Aril Edvardsen mot slutten av konserten.
-Det er en ting som virkelig teller, og det er tilgivelse. Tilgivelse av hverandre og tilgivelse fra Gud. Tror vi at Jesus døde for oss så er det nok, sa han og ønsket at folk ville ta vekk pekefingeren og slutte å peke på hverandres svakheter.

-Jeg syntes det var helt fantastisk, og selv om jeg er en stor beundrer av Aril Edvardsen så er det å møte Aril på denne måten bare flott. Han har en enkel måte å si budskapet på og det har vært en opplevelse å være her i kveld, sa orføreren i Kvinesdal, Odd Omland, etter konserten.

100 barn får skole i ett år etter konserten
Forsamlingen ble tydelig grepet da Rune Edvardsen fortalte om sitt første møte med lille Dina i Kongo 5 år siden. Møte har ført til et senter for misbrukte småjenter som kan huse 90 stk, en skole i Goma der det nå går 500 barn, en skole i Masisi området for 300 barn og en skole som er akkurat er påbegynt i Burundi.
Under konserten samlet Rune inn penger til ett mødresenter som er under oppbygging for voldtatte jenter som er blitt gravide.
-Dette er bare begynnelsen av det vi skal gjøre, fortalte Rune.
-Jeg har en drøm om at jentene på mødresenteret som ofte har mistet både hjem og familie etter voldtektene kan bli fremtidige arbeidere på Dina-sentrene våre, sa han.

Selve konserten var gratis, men det ble tatt opp ett offer til Dina senteret der det kom inn 19010 kroner. Ifølge Rune Edvardsens holder  20 000 kroner 100 barn på skole i Kongo i 1 år.

Lørdag 14. april blir det konsert i Flekkefjord kino og 27. april blir det konsert på Kvinlaug Ungdomskole. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter