fbpx

Garanterer jobb for bibelskoleelever som vil ut i tjeneste

– Det er hundre prosent sjanse for at de som vi anbefaler får jobb i en norsk menighet etter fullført bibelskole, sier rektor Svein Trælandshei og forklarer at etterspørselen etter arbeidere er allerede mye større enn de kan etterkomme.

– Alle vi har anbefalt har fått jobb i en menighet etter å ha gått på bibelskolen i Sarons Dal, sier rektor ved skolen, Svein Trælandshei.

Han forklarer at etterspørselen etter arbeidere i menigheter bare øker, og at elever som har ønsket å gå ut i jobb har hatt flere tilbud å velge mellom i år.

– Det har satt oss i den situasjonen at vi har kunne forhandle frem gode arbeidsvilkår for elevene, slik som hvor mye de skal bruke til administrativt arbeid i forhold til praktisk, forklarer Trælandshei.

Etter  å ha vurdert skiftet som har skjedd i menighetslivet i Norge de siste årene, der flere menigheter opplever en tøff tid hvor medlemsantallet synker og ledere trekker seg, foretar nå skolen flere endringer som vil slå positivt ut på tilbudet elevene får på skolen, og den kompetansen elevene vil ha å tilby etter fullført skolegang.

– Vi er veldig yrkesrettet, utadrettet og felleskirkelig, slår Svein Trælandshei fast.

Hever nivået
– Det som skjer i praksis er at vi hever nivået på skolen slik at 1. året blir 2. året fra høsten av. Så de som søker nå får fremdeles anledning til å søke 3 år til sammen på skolen, bare at nivået faktisk er hevet, og dermed håper vi på å få flere personer som kan gå ut i fulltidstjeneste for å møte det enorme behovet som er i kristen Norge nå, forklarer rektoren.

Nytt av fra høsten er at undervisningen blir mer individuell med større vekt på å utvikle den enkeltes tjeneste og naturlige utrustning. Det blir også lagt opp til noe selvstudium på engelsk med lesefag som gir studiepoeng.

– Vi kommer fremdeles til å gjøre bruk av gjestelærere slik som nå, men undervisningen blir i ennå større grad knyttet opp til det virkelige liv, slik at elevene virkelig får smakt på livet i tjeneste, sier Trælandshei.

Helge Flatøy, som er bibelskolelærer med ansvar for all teamvirksomhet, sier at søkere bør være fylt 18 år av praktiske grunner med tanke på reiser til utlandet.

– Vi vil også i  større grad benytte oss av alt Troens Bevis har å by på gjennom misjonsarbeidet fra Sarons Dal, både i Norge og i utlandet, forklarer han og sier at elevene vil få fast utplassering i virksomheten faste dager.

Skolen er godkjent av Statens Lånekasse.

Klikk her for søknadsskjema, eller ring 3835 7500 for å få mer informasjon om Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter