Arbeidet på Sarons Dal-hallen ferdig

Etter to måneders iherdig innsats har hallen nå fått ny fasade på begge kortsidene, nye vinduer og nytt ventilasjonssystem.

Da arbeidet med reparasjonene på Sarons Dal-hallen begynte 17. april var det i 8 år kommet signaler fra vaktmesteren om at bærebjelkene i hvert hjørne av hallen måtte byttes ut. Når arbeidet først kom i gang måtte hele kledningen på endeveggene også byttes.

– Når vi har stått med behov uti verden, med misjon i den ene hånda og vedlikehold i den andre, har vi prioritert misjon, men nå bare måtte vi gjøre noe, sier markedssjef i Sarons Dal, Jan Egil Omdal.

Hallen har nå fått nytt belegg på begge kortsidene, alle vinduene er skiftet ut og det måtte også nytt ventilasjonssystem til.

– Nå er vi ferdige med alt det utvendige, nå er det kun noe innvendig som skal gjøres ferdig før vi også tar fatt på vaktmesterboligen som er det neste på listen vår, sier snekkerne Ansgar Lona og Andreas Johan Røiseland som har gjort jobben i regi av firmaet Brødrene Reme.

Ikke billig
Vedlikeholdsarbeidet er ikke billig, men forskjellige tiltak er blitt gjort for å prøve å dekke noe av kostnadene. Ett firma har også gitt byggemateriale til en verdi av 230.000 kroner.

– Vi har måtte beregne hele 1,1 mil. på arbeidet, så vi er avhengige av både trofaste støttepartnere og andre som vil være med og gi et løft, sier Jan Egil.

Sarons Dal hallen slik den er i dag ble bygget på dugnad og stod ferdig til sommerstevnet i 1976. Den ble da bygget over en mindre hall som stod ferdig i 1967.

Den første hallen fra 1976 var en rørkonstruksjon med plastduk over. Dagens hall er ca. dobbelt så stor som den som ble bygget i 1967.

For 2 år siden ble det nødvendig å bygge en hall nr. 2 til barne-og ungdomsplanetene.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter