Utvandrerfestivalen i Kvinesdal avslutter i Sarons Dal

For første gang blir et av arrangementene til Utvandrerfestivalen i Kvinesdal lagt til Sarons Dal. Søndag kveld avslutter Aril Edvardsen festivalen som konferansier og historieforteller.

Aril Edvardsen, som er også er kjent for sin sterke interesse for lokalhistorie, skal fortelle om Kvindøler i Austerveg og Vesterveg på den store avsluttnings- festen til Utvandrerfestivalen i Kvinesdal førstkommende søndag kl.18:00.

Med på møtet blir også Elvis imitatoren Kjell «Elvis» Bjørnestad, Norges «beste» på munnspill, Charles Blackwater, og den begavede pianisten Galib Marnedov fra Asjerbajan.

Det blir også visning av filmen: «Eventyret om Vest Norsk Utvandrings senter» på 18 minutter.

Årlig begivenhet siden 1989

Utvandrerfestival i Kvinesdal har vært en årlig begivenhet siden 1989. I en undersøkelse på 80 tallet ble det påvist at 10 prosent av Kvinesdals innbyggere er amerikanske statsborgere. På lik linje med andre bygder fra Sørlandet opplevde Kvinesdal en stor arbeidsutvandring til Midtvesten i Usa før 2. verdenskrig. Etter 2. verdenskrig var det helst Brooklyn og den norske kolonien der som var målet for amerikafarerne.

Utvandrerfestivalen kom til for å bevare og styrke de bånd som fremdeles binder Sørlandet og det Norske Amerika sammen. Festivalen, som varer 9 dager og arrangeres i månedskiftet juni/juli, er et tilbud for befolkningen i landsdelen, men den fungerer også som et treffsted for norskamerikanere fra begge sider av Atlanteren.

SØNDAG 08. JULI I SARONS DAL:

Loppemarked til Karis misjon fra kl. 14:00-18:00

Avlsuttningsfest for Utvandrerfestivalen kl. 18:00Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter