– Vi må være en som bryr seg sier Solveig Henderson

– Det må skje et skifte fra forbruker til en som yter i dobbel forstand, sier Solveig Henderson om de kristne i Norge. Sist helg var hun med på åpningen av sommerstevnet i Sarons Dal og sang for flere tusen mennesker.

– Jeg kommer akkurat fra Oase-stevnet, og jeg ser at folk er veldig lengtende. Det skal ikke mange oppfordringer til før folk strømmer frem til plattformen etter møtet forteller hun.

– Jeg tror det er fordi folk er veldig stresset og at det derfor er veldig viktig for folk å ha et fast holdepunkt i livet. Det som jeg opplever, er at det er viktig å finne en motvekt mot materialismen, å være sukksessrik. Vi har behov for å finne et anker som er større enn oss selv.

Som å komme hjem
Hun har besøkt Sarons Dal-stevnet flere ganger tidligere. De siste ukene har hun brukt på en sommerturne i Norge i selskap med barna sine, hvor hun har deltatt i stevne-og festival livet. Ellers bor hun i Colorado Springs i USA etter at hun og familien flyttet tilbake dit for ett år siden.

– Det er veldig deilig å komme hit til Sarons Dal, det er som å komme hjem, sier Solveig og er glad for å kunne fornye gamle vennskap med venner både på plattformen og i salen.

– Anne og Stefan Christiansen er blant dem som også er her. Samarbeidet med Anne den siste tiden har betydd enormt mye for meg, legger hun til. Det er bare to måneder siden Solveig stod alene på scenen i Oslo Spektrum og ledet lovsangen da Anne Graham Lotz talte etter invitasjon fra Anne Christiansen og Jesuskvinner.

Må tørre å gå på vannet
Solveig forteller at hun ønsker spesielt å inspirere kristne til å finne sin plass på det lokale plan.

– Jeg ønsker at folk skal få se hvor uhyre viktige den enkelte er. At de skal ta imot åpenbaringen at livet mitt tilhører Herren, og at de kan være et vitne uansett hvor de er satt.

Hun føler at folk også må se bort fra de tradisjonelle kristne tjenestene og se at det  kan være et kall å være en sykepleier eller lærer eller hva en ellers jobber med.

Hun mener det er mange som sitter på et kall i livet sitt, men går i fellen at alt må se så greit ut før de handler på det.

– Vi må tørre å gå på vannet.  Gud vil gi oss det som vi trenger etter hvert. Slik kan en også skifte fra å være en forbruker til en som yter som kristen i dobbelforstand, poengterer hun.

Vi må bry oss
Solveig påpeker at i hverdagens stress er det spesielt viktig å bruke tid alene med Gud, å invitere han inn i de vanskelige situasjonene i livet, inn i smerten.

– Vi har alle vår historie, vårt vitnesbyrd som vi kan dele. Men det viktigste av alt er å være der for folk, mener hun. Mer enn noen gang er det viktig å være en som bryr seg, en som viser omsorg. Det kan være alt fra å invitere guttene til alenemoren med på fisketur eller sette en ekstra deig. Det er ikke så mye som skal til, men det kan bety enormt mye for andre. Slik kan vi få være Guds hender og føtter i hverdagen.

Du kan lese mer om Solveig L. Henderson på hjemmesiden hennes: www.solveighenderson.comFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter