Denne uken startet Tanzania-aksjonen

Onsdag 22. august starter Aril Edvardsens store kampanje i Tanzania. På kvelden blir det evangeliske møter og på dagtid holdes en landsomfattende Hiv/Aids-og fattigdoms konferanse med presidenten og religiøse toppledere.

”Aksjon Tanzania 2007” er trolig den største kristne satsing som har blitt gjort i Tanzania når det gjelder sjelevinning og humanitær innsats. Fra 22.-26. august holder Aril Edvardsen massemøter på den store plassen ”Jangwani Grounds” i Dar es Salaam. På dagtid  inviterer Troens Bevis til en 3-dagers ”Hiv/Aids og Fattigdoms”- konferanse som er startskuddet til en landsomfattende kampanje.

Presidenten deltar
Her deltar 200 spesielt inviterte delegater fra toppsjiktet av politiske og religiøse ledere sammen med Tanzanias president Jakaya Kikwete.

I Afrika sør for Sahara, er ca. 26,6 millioner mennesker smittet av Aids. Bare i Tanzania døde 160 000 mennesker av Aids i 2004, og 1,1 million barn ble foreldreløse. Dette er noe av grunnlaget for at Aril Edvardsen, sammen med Tanzanias president, inviterer til  Hiv/Aids og Fattigdoms konferansen.

Den nasjonale organisasjonen WAPO, som består av kristne, muslimske og politiske ledere, skal videreføre den nasjonale kampanjen mot Aids og fattigdom som får startskudd under konferansen.

Massemøtene første prioritet
Aril Edvardsen sier allikevel at for han personlig har de store evangeliske massemøtene første prioritet. Dar es Salaam har 3-4 millioner innbyggere, og den omliggende Swahilikysten 15 millioner innbyggere. Flertallet av disse er muslimer. Til tross for at evangeliet har hatt stor fremgang i Tanzania, er 35 prosent (ca. 13,7 millioner) av befolkningen fremdeles animister og en annen 35 prosent (ca. 13,7 millioner) muslimer.

Troens Bevis betaler alt
Rune Edvardsen forteller at det er Troens Bevis som bærer alle utgiftene til hele aksjonen i Tanzania.

Økonomisjefen i Sarons Dal legger til at selv om det kom inn et godt offer på 118 000 kroner under stevneuken i juli til denne kampanjen, er de reelle utgiftene mangedobbelte.

Vær med å be, oppfordrer Aril
Aril Edvardsen vil gjerne at alle Troens Bevis sine misjonspartner støtter opp om denne aksjonen ved å be daglig for kampanjen.

Vil du også støtte kampanjen med en økonomisk gave kan du klikke her. Husk å øremerke gaven din. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter