Lise Karlsen og Evangeliesenteret klar for Sommerstevnet

Møtet der folk fra evangeliesenteret synger og deler sine historier har vært ett av høydepunktene under sommerstevnet år etter år. Da kommer mange langveis for å gi sin støtte til dem som reiser seg etter år i rusens grep.

– Det har nesten blitt en tradisjon i forkant av vårt eget stevne på Østerbo, at vi deltar sammen med guttene og jentene på Evangeliesenteret under sommerstevnet i Sarons Dal.  Der føler vi oss veldig velkomne og inkludert, sier Lise Karlsen, som leder evangeliesenterets arbeid etter at hennes mann, Ludvig Karlsen, gikk bort.

Så helbredelse for første gang i Sarons Dal
– Jeg husker veldig godt første sommerstevne i Sarons Dal som Ludvig og jeg deltok i. På det tidspunktet hadde jeg aldri sett noen konkrete helbredelser på nært hold.
– Etter at det første møtet var ferdig, var det en del predikanter som stoppet igjen og ba for en kvinne, deriblant Aril. Etter forbønnen reiste kvinnen seg opp fra rullestolen og gikk på egne føtter. Dette gjorde meget sterkt inntrykk på meg.
– Dette var den første påtakelige helbredelsen jeg hadde sett inntil da. Senere har vi jo opplevd helbredelser mange ganger, sier Lise, og trekker ellers fram den gode atmosfæren som kjennetegner stevnene i Sarons Dal.

Møter verden sterkere
Evangeliesenteret har som vanlig mange baller i luften. For tiden jobber de med interne rutiner for å kvalitetssikre hele den omfattende virksomheten.
– Ja, vi jobber for å kunne forbedre alle ting. Alle som har tilknytning til oss skal jo trives, og være omsluttet av omsorg og kjærlighet. Vi har to skoler for å møte behovet for å kunne ta folk videre etter rehabilitering.
– Den ene er en bibelskole for grunnleggende bibelstudier; mens den andre er en videregående skole. Begge ligger i Østfold og har fulltallig elevtall inneværende skoleår.
– Den videregående skolen gir tilbud innen hotell og kokkefag, samt snekker og tømrerlinje. Det nye er at vi nå også har søkt om å få en medielinje. Mange vil videre innen mediearbeidet. Felles for alle dem som gjennomgår et studie hos oss, er at de møter verden utenfor Evangeliesenteret atskillig sterkere, sier Lise Karlsen,

Hun er ellers glad for at Rune Edvardsen følger opp Aril Edvardsens tradisjon med en gjenvisitt til evangeliesenterets stevne på Østerbo denne sommeren.
–På den måten opprettholder vi det flotte samarbeidet med Sarons Dal, og bevarer det fine vennskapet vi har hatt gjennom mange år, poengterer Lise Karlsen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter