Partnere holdt grillfest til inntekt for Dinastiftelsen

Sist lørdag samlet Snefrid Linge flere av vennene sine til grillfest i Reddal utenfor Grimstad. Utpå kvelden viste hun et video-innslag og introduserte dem til sitt nye hjerteprosjekt, Dinasenterene i Kongo.

 

– Dette må være den nye formen for misjonsring, mente Snefrids pastor Anton Heggvik fra Betania i Grimstad, som var svært positiv etter å ha lyttet til Snefrid Linge fortelle om sitt engasjement for Dina-sentrene i Kongo.

– Men jeg er glad jeg ikke fikk utdelt strikketøy ved inngangsdøren, spøkte pastoren videre, noe som samtlige menn rundt bordet sa seg hjertens enige i.

Snefrid Linge og vennene har i flere år engasjert seg i hjelpe og misjonsprosjekt. De arrangerer forskjellige former for hyggekvelder, og den som inviterer benytter anledningen til å fortelle om sitt hjerteprosjekt i håp om å engasjere flere.

– Jeg pleier å invitere til en høstfest hvert år. I kveld er det første gang flere av vennene mine hører om dette prosjektet her, forteller Snefrid.

Begynte med en gave
Det var i fjor sommer at hun fikk forespørsel om hun kunne tenke seg å gi en brudekjole fra brudesalongen sin i Kristiansand til den første jenta på Troens Bevis sitt barnehjemmet i Kongo som skulle gifte seg. Tidligere har hun gitt flere brukte brudekjoler til Troens Bevis som er blitt solgt i Afrika, til inntekt for misjonen.

Snefrid hadde raskt en fin brukt kjole i tankene som hun kunne gi bort, men på vei hjem følte hun at hun allikevel skulle gi en helt ny kjole til den vordende bruden.

– Det var som om Gud sa til meg at denne barnehjemsjenta i Afrika var helt spesiell i Hans øyne og at Han ønsket at hun skulle få gifte seg i en ny kjole, forteller Snefrid.

Hun legger til at det pussige var at dagen hun sendte den helt nye kjolen av gårde følte hun at hun skulle sy den brukte inn litt i størrelsen og  henge den ut til salgs i butikken.

– Og innen 3 timer var den solgt, forteller hun og forklarer at noe slikt er svært sjeldent og at hun dermed følte seg velsignet i dobbelt forstand.

Enkelt og hyggelig
Nå mørket lir på denne lørdagskvelden i august og det blir for kaldt til å sitte ute på den billedskjønne gården utenfor Grimstad, trekker gjestene inn i stua der varm kaffe og medbrakte kaker frister. Snefrid tar raskt ordet og forteller om hvordan hun ble engasjert i Dinaprosjektet. Hun viser også gjestene en videoreportasje fra bryllupet på Dinasenteret fra forrige års partnervideo til Troens Bevis.

– Jeg hadde spart partnervideoen til julaften, og dette ble den største julegaven jeg noen gang har fått da jeg så reportasjen fra bryllupet i Afrika. Jeg ble så overrasket og glad, og jeg gråt og jeg gråt, forteller Snefrid vennene sine.

Flere som er tilstede tørker også tårene nå de ser hvor strålende glad den vordende bruden ble for brudekjolen.

Fornøyd med kvelden
Etter å ha sett videoen får de litt mer fakta om barnehjemmene, og de som vil kan ta et skriv om prosjektet med bankgironummer. Ute på kjøkkenbordet står det en skål.  Innen kvelden er omme ligger det 4 100 kroner i den. Snefrid er fornøyd med resultatet, men forteller at det hun egentlig ønsker er å oppmuntre folk til å bli faste støttepartnere.

– På ett år nå et vi blitt 6 personer som støtter fast, og jeg tror vi blir flere etter hvert, forteller Snefrid.

Hun og vennene har hatt både nyttårsfester og cowboyfester der noe av inngangsbilletten har gått direkte til ett hjelpeprosjekt. De større festene har vært populære og billettene blir ofte revet bort på kort tid.

Men det helt enkle fungerer også bra, slik denne kvelden på gården i Reddal viser.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter