Mektige undere i Tanzania denne uken

– I går kveld viste Gud seg også gjennom miraklene som skjedde, forteller kameramann Håvar Kator, fra massemøtene i Tanzania. En lam mann som ble helbredet var blant flere store undere den tredje kvelden under kampanjen.

Rapportert av Håvard Kator, TV- fotograf.

– I kveldens møte kunne en virkelig ta og føle på stemninga som var der. Forkynnelsen nådde ut til de vel 7 000 – 8 000 som var møtt opp og rundt 1 500 tok imot Jesus, melder Håvard Kator fredag kveld fra Tanzania. Han er med som TV- fotograf og filmer kampanjen for Troens Bevis.

Denne uken holder Aril Edvardsen store massemøter på kveldene i Dar es Salaam, og en konferanse med muslimer og kristne på dagtid.

– I kveld viste Gud seg også gjennom miraklene. Det var blant annet 2 døve som kom opp på scenen. Hun ene hadde vært døv siden barneårene, noe som ble bekreftet av søsteren som var med, forteller Håvard.Kator. Som TV- fotograf står han på scenen og følger dermed godt med i alt som skjer.

– Flere lamme kom opp i kveld, her er det spesielt en jeg vil trekke frem. Denne mannen har både Rune Edvardsen og jeg sett de to foregående dagene. Han har blitt båret framfor scenen. Og ingen ting skjedde med han, selv om han aldri så mye ønsket det. I dag derimot pustet Gud sin helbredende kraft på ham og mannen hoppet, bøyde knær og rygg på scenen. Mannen smilte fra øre til øre, han bare oste av glede, sier Håvard.

Han så også to små barn som kom frem, den ene var blitt helbredet i beina og kunne nå gå, den andre på rundt 4 år hadde fått talens gave og kunne nå snakke.

– I dag må jeg virkelig si at budskapet til Aril nådde frem.

Som Aril sa til folkemengden i dag: «Gud velsigner ikke en løgn, da ville aldri disse miraklene ha skjedd. Den Jesus jeg snakker om og det jeg sier om Ham er sant.»

Jeg er overbevist om at vi ikke har sett det siste av Guds underverker på denne turen, poengterer TV-fotografen fra Kristiansand.

Aldri opplevd slik enhet mellom muslimer og kristne

Simultant med møtene har det de 3 første dagene, fra onsdag til fredag, også vært holdt en Hiv/Aids-og fattigdomskonferanse med kristne og muslimske ledere, som tar for seg Tanzanias aids problematikk.

Statsministeren var også til stede på den første dagen av konferansen.

Han sa i sin tale at Aril Edvardsen er med og skriver historie her: «Jeg har aldri sett slik «enhet», et slikt historisk møte.»

Statsministeren fortsatte med å love at dette virkelig er opptakten til noe regjeringen vil gå videre med. Den landsomfattende kampanjen vil omfatte blodtesting, noe som blir et enormt skritt fremover i kampen mot spredningen av Aids i landet.

Her oppfordret han til at alle religiøse ledere skulle anbefale dette slik at de kunne få en best mulig oversikt. Statsministeren sa også at dette problemet ikke bare er et problem for den sekulære verden, men gjelder like mye i begge de religiøse leirer.

Muslimer inviterer tilbake

Håvard Kator forteller at Aril Edvardsen har gjort et så sterkt inntrykk på de muslimske deltagerne på konferansen at de har nå har invitert Aril tilbake til Tanzania, og de vil gjerne at han skal kommer til dem, og «bare til dem».

– Det er vel bare en mann som får lov til å fortelle om hvordan man skal løse problemer på den ene siden og samtidig få lov til å forkynne om Jesus. Han har en evne der som Gud virkelig vet å gjøre bruk av, mene TV-fotografen som nå har fulgt Aril Edvardsens kampanjer på kloss hold i nærmere to år.

TV-reportasjen fra Tanzania kommer på DVD i Troens Bevis sin partnervideo før jul. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter