fbpx

Misjonspraksis frister nye elever

Misjonslærer Helge Flatøy gleder seg til å jobbe med kall og tjeneste til de 8 nye misjonsskoleelevene på skolen. De nye elevene tar kallet sitt på alvor og har allerede vist glød og engasjement i sitt lokal miljø.

Tekst og foto: Bente Rognmo Thakre

Denne uken kom høstens nye misjonskull til Sarons Dal. Det er 8 engasjerte ungdommer som gleder seg til å bruke året til finne ut av sitt eget kall og tjeneste.

Med endringene som er skjedd på skolen dette året er fokuset på misjon og tjeneste ennå sterkere, og større krav er satt til dem som søker seg til skolen.

– Det fristet veldig med praksisen. Jeg har kjent veldig for å forkynne evangeliet, og med skolen håper jeg på å få begynt et sted, sier en av de nye elevene, Elin Kvåle fra Åseral, og begrunner hvorfor hun søkte seg til skolen.

Første uken på skolen har elevene brukt sammen med gjestelærer Tormod Bakkevold. Neste uke kommer Hilbert Norheim fra Filadelfia i Kristiansand.

Etter 2 uker på skolebenken skal 30-40 Ten-bibelskole elever (konfirmanter) tilbringe hele helgen i Sarons Dal.

– Da jeg fortalte de nye elevene at det var de som fikk ansvar for opplegg og undervisning den helgen med Ten-bibelskole elevene, var det helt greit med en gang. Dette året gleder jeg meg virkelig til, sier Flatøy som også har ansvaret for elevenes team-virksomhet. Etter flere år på reisefot med unge misjonskandidater ser han nå frem til å ha spesielt motiverte ungdommer med seg.

Og det er ikke tvil om at det nye kullet vet hvorfor de søkte seg til skolen.

– Jeg vil gjerne ta et pauseår, bli bedre kjent med Gud og kanskje se mer av hva slags plan han har for livet mitt, sier Camilla Rødli fra Oggevann.

– Også gleder jeg meg mest til misjonsturen til Afrika!

 

 

 

 

 

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter