«Mitt navn betyr tro

Finnes det «kristne» muslimer? For de fleste er dette en umulig kombinasjon. Men for Gud er ingenting umulig. Les Nadias utrolige historie.

 

Som fortalt til Kåre Stusdal

«Jeg som er den minste av de hellige, har fått den nåde å forkynne for folkeslagene det glade budskap om Kristi ufattelige rikdom.» Efeserne 3.8

Jeg heter Nadia og jeg er muslim. Mitt egentlige navn betyr tro.

Med dette verset fra Paulus vil jeg innlede mitt vitnesbyrd.

Den 27. desember i 2005 tok jeg imot Jesus som min Herre og Frelser. Klokken 4 om morgenen valgte Jesus meg ut til å være hans datter. Jeg vil nå bruke all min tid til å vitne om ham etter å ha vært en hengiven muslim og levd i et stort mørke. Mitt hjerte fyltes helt plutselig den natten av Den Hellige Ånd og han drev mørket bort. Gud kom inn i mitt liv og vasket min hjerne fra alle vonde tanker. Han viste meg sannheten som jeg før ikke ville erkjenne.

Fikk kreft

Før jeg ble frelst fikk jeg kreft. Jeg spurte ofte Gud hvorfor han skapte meg og nå hvorfor han straffer meg. «Om det er du som har skapt meg, hvorfor utsetter du meg for dette nå?» På en måte levde jeg i en stadig indre konflikt som gjorde at jeg ble mer og mer deprimert. Dette førte igjen til at jeg ofte tenkte på livet etter døden. Jeg låste meg inne, og hadde ingen kontakt med noen og depresjonen ble bare verre.

Mange ganger opplevde jeg at Jesus kom til meg i drømmer. Tre måneder før jeg ble frelst reiste jeg til mitt hjemland. En kveld jeg så opp på himmelen fikk jeg se en stor stjerne med en måne i. Jeg ble forbauset og kunne ikke forklare hva dette kunne bety.

Så kristen TV-kanal

En kveld jeg satt hjemme begynte jeg å bla gjennom kanalene på TV, og kom til å se en kristen kanal. Jeg så og lyttet. Jeg likte egentlig det jeg hørte, men kunne ikke akseptere Jesus som Gud. Jeg hadde respekt for ham som lærer og profet, men ikke som Gud.

Etter hvert så jeg mer og mer på kristne kanaler og ble mer og mer interessert i det de forkynte. Jeg måtte hele tiden passe på at min familie og mine venner ikke så at jeg gjorde dette. Budskapet i disse sendingene grep meg og jeg begynte å gråte.

Etter hvert begynte jeg å ringe de kristne kanalene og ba dem be for meg. Jeg forklarte at jeg var muslim, men at jeg gjerne ville at de skulle be for meg så jeg kunne komme ut av min depresjon. Men jeg hadde ett vilkår og det var at de ikke fikk nevne Jesu navn når de ba for meg, men bare Allah. Dette aksepterte de.

Da de ba for meg kjente jeg en varme spre seg i hele kroppen. Når de skulle avslutte bønnen sa de i Jesu navn. Helt uten bevissthet gjentok jeg dette etter dem.

Så lys i rommet

Som vanlig fikk jeg ikke sove den påfølgende natten heller, så jeg sto opp for å se på TV. Jeg lå på sofaen og så ut av vinduet. Da får jeg se et sterkt lys komme mot meg. Jeg kunne ikke se hva det var, men det kjentes ut som en hånd som la seg på mitt hode. Jeg kunne kjenne at denne hånden fjernet noe fra min kropp. To ganger gjentok dette seg. Jeg ble helt overbevist om at dette var Jesus.

Jeg sto opp for å se meg selv i speilet og det så ut som at noe av lyset fremdeles var inne i meg og mine hender glødet. Jeg tenkte at dette kan ikke en profet gjøre, dette måtte være Gud. Det er vanskelig for en muslim å akseptere at Jesus er Gud, men jeg ble helt overbevist. Jeg la meg ned på sofaen igjen, og sovnet. Da drømte jeg at hele min kropp ble vasket, og jeg fikk se at jeg var ren.

Trodde jeg var gal

Jeg våknet med en ubeskrivelig glede. Jeg fortalte det som hadde hendt til min mann og mine barn. De bare lo av meg og trodde at jeg var blitt gal. Men jeg brydde meg ikke om det da jeg bare ville fryde meg over denne gleden jeg nå opplevde.

Min tro vokste fra dag til dag og mitt liv begynte å endres. Min depresjon forsvant og jeg fikk en stadig dypere glede. Nå lever jeg i fred og glede som jeg ikke kan beskrive. Jeg takker Gud for frelsen som jeg har fått uten å gjøre noen ting. Min psykolog undres over at jeg har blitt frisk så fort. Jeg har sagt til henne at jeg har møtt Jesus og at Han har helbredet meg.

Jeg kjenner meg veldig sterk til tross for alt jeg får høre fra familie og venner. Men jeg frykter ikke lenger døden, for jeg vet hva som møter meg. Jeg er nå et nytt menneske, og i takknemlighet til Gud vil jeg tjene ham ved å fortelle om ham til muslimer.

Mine tre barn har alle gitt sine liv til Jesus. Og i dag tidlig kom min mann til meg og ville at jeg skulle be for ham. For han kjente seg ikke helt i form. Han er ikke frelst ennå, men han er på veg. Han kommer snart.»

Nadia vil nå være en av veilederne ved oppfølgingskontoret til Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal.



Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter