Feiret siste episode av Naeems Family

Responsen på familiekomedien som har gått på Miracle kanalen i bortimot ett år har vist at det nytter å være holdningsskapende også i den arabiske verden.

 

Tekst og foto: Bente Rognmo Thakre

Denne uken ble den siste av i alt 26 episoder av TV-serien om den egyptiske familien festet på tape. Under den siste innspilingsrunden, som varte i 7 dager, er de siste 9 episodene filmet.

Familien, som i virkeligheten jobber med å trene opp kristne mediearbeidere i Egypt forteller at det har vært en flott opplevelse å få være med i serien, men også hardt arbeide.

Serien, som er skrevet som en komedie, har tatt for seg typiske situasjoner som utspiller seg i arabiske hjem.

– Vi ville spesielt gi kvinnen et ansikt og vise at hennes meninger og innsats for familien er like mye verdt som mannens, forteller faren i familien, Abed.

I rollen som Naeem har han vært «skurken» med sjåvinistiske holdinger.

– Da jeg leste manuset for første gang spurt jeg Abed om han virkelig kunne gjøre dette for det var så ulikt den han er i virkeligheten, forteller Tuna, som er konen hans både i virkeligheten og på TV-skjermen.

– I en episode ble jeg utfordret av Tuna til å gjøre alle hennes oppgaver i 2 dager da jeg påsto at livet hennes var lett i forhold til mitt. Vi byttet roller og jeg var naturligvis helt utslitt mot slutten. Det er gøy å se responsen vi får på episodene. Vi er jo en kristen familie, men vi vet at muslimer ser på oss og utrykker positiv forbauselse over hvordan vi som familie finner frem til løsninger, forteller Abed.

Den norske produsenten for serien, Ronny Tønnessen, sier at det er litt trist at siste episode er spilt inn, men samtidig er det mye å ta fatt i da det står fire nye produksjoner for døren i Sarons Dal det første halvåret i 2008.

Ønsker du å støtte TV-arbeidet i Sarons Dal med en gave kan du klikke her.
Gaver på over 500 kroner til satellitt arbeidet blir belønnet med en «Miracle» T-skjorte.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter