fbpx

Hva de rikeste i verden gir

Ni og en halv million mennesker i verden var mangemillionærer i 2006, en økning på 8,3 prosent fra 2005. Selv om antall kroner de gav har økt, gav de under 1 prosent av sin samlede formue til veldedighet.

Undersøkelsen, som står i den årlige rapporten til «World Wealth Health», viser at verdens rikeste brukte bortimot 1,8 % av sin formue på «lidenskapelige investeringer», der det meste ble brukt på samle objekter som lyst båter og private fly. 26 % ble brukt på luksusartikler, 20 % på kunst og 18 % på smykker.

Sør-Amerika har den største prosenten av superrike (må ha minst 30 millioner dollar) definert ut ifra andelen millionærer som bor i ett område. Sør-Amerika har 2,4 prosent av de ultrarike, Afrika 2 % og Nord-Amerika 1.2%.

Singapore, India og Indonesia hadde derimot den største veksten av andel millionærer. Russland, De arabiske Emiratene og Sør-Korea opplevde også oppgang. Singapore hadde sterkest vekst på 21,2 % millionærer, India 20,5% og Indonesia 16,0%.

Totalt sett opplevde verdens millionærer at formuen gikk opp med 11,4%. Samlet har millionærene en formue på 37,2 trillion dollar. Under 1 %, eller 258 milliarder, ble gitt til veldedighet.

Kilde: Time Magazine, juli 2008.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter