Intervju med nyfrelst muslim fra Saudi Arabia om «Miracle-kanalen

Les hva en Saudi Araber sier om Aril Edvardsens program «Islam Study» som vises på Troens Bevis’ arabiske satellittkanal.

«Islam Study»

Hvordan oppdaget du satellittkanalen «Miracle»?
Jeg har alltid likt kristendommen som en religion, men jeg var jo helt ukjent med evangeliet. Jeg fant «Miracle»-kanalen og begynte å se på programmene. Mine tanker ble okkupert av alt jeg hørte og så om Jesu evangelium og jeg begynte å sammenligne dette med alle andre religioner, men mest av alt sammenlignet jeg det islam og kristendommen sa om kjærlighet, fred og respekt for hverandre.

Jeg begynte å se på «Miracle» hver dag, og spesielt så jeg på Aril Edvardsens program. Jeg lærte da å kjenne Jesus og tok imot Ham som min personlige frelser, og troen og motet i meg ble forsterket gjennom å se på Dr. Arils program. Jeg fikk styrke. Jeg holdt kontakten med oppfølgingskontoret i Stockholm gjennom Internett og videosamtalerommet MSN hele tiden, og dette gjorde at jeg beholdt troen. Dette gav meg styrke.

Hva synes du om Aril Edvardsens program?
Gjennom hans programmer har jeg lært Jesus og Bibelen å kjenne. Det har vært veldig nyttig for meg. Jeg har til og med lært meg hvordan jeg kan prate med mennesker som ikke vil ha noe med Jesus å gjøre, og jeg har forstått hvordan jeg skal håndtere deres uvitenhet. Jeg har lært meg hvordan jeg skal snakke med mine familiemedlemmer, så jeg begynte med mine døtre og min bror. I dag har de alle tatt imot Jesus som sin frelser.

Synes du Aril Edvardsens måte å tale på er provoserende?
I alle de programmene som jeg har sett av Dr. Aril, også de program fra alle de steder han har reist til og forkynt evangeliet, har jeg ikke lagt merke til at han provoserer eller irriterer mennesker.

Hva synes du om det Aril Edvardsen sier når han bruker både Koranen og Bibelen?
Det han sier om Bibelen er sannheten, og det som er nærmest forstanden og hjernen. Og hans sitater fra Koranen er ikke noe annet enn kopier som er tatt ut fra Bibelen. Dr. Aril oppfordrer oss alle om å lese Bibelen slik at vi skal vite sannheten og forstå Jesu evangelium rett, og ikke tro på de løgner som mange muslimske troslærde har skapt om kristendommen.

Hvordan opplever du Aril Edvardsens sammenligning mellom islam og kristendommen?
Dr. Arils program er der for å si til muslimene at de må lese Bibelen og Evangeliet, og dermed lære å kjenne Jesus Messias. Han gir alle anledning til å selv gjøre en sammenligning mellom islam og evangeliet uten at noen skal presse og påvirke dem. Han gir dem all informasjon slik at de selv kan gjøre sammenligningen. Han lykkes i å trekke til seg muslimer som lytter med stor interesse, og han har forandret mange muslimers tanker.

Dette er utrag fra et intervju tatt av leder for Troens Bevis’ oppfølgingskontor i Stockholm. Les hele intervjuet i Troens Bevis-bladet for september, 2007. Klikk her for et gratis års abonnement. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter