Unik historisk kristen-muslimsk lederkonferanse i Dar es Salaam

Aril Edvardsen arrangerte en freds og vennskapskonferanse for kristne og muslimske ledere under sitt vennskapskorstog i Tanzania. Konferansen samlet to hundre kristne biskoper og muslimske sheiker i Tanzanias tidligere Parlament.

På grunn av økende spenning mellom muslimer og kristne i de senere år, ble konferansen holdt under tittelen ”HIV/Aids and Poverty Conference”, som også er en brennbar sak i Tanzania under landets Aidspest.

Men denne tittelen  ble også valgt for at de viktigste kristne og muslimske ledere skulle bli med på konferansen, som ble finansiert av Troens Bevis. Det har tidligere vært umulig å samle muslimske og kristne ledere til fredskonferanse i Tanzania. Det har heller ikke vært mulig for muslimene, som teller ca. tredjedelen av befolkningen, å samle lederne for de forskjellige muslimske sekter til en slik konferanse, fortalte flere av de islamske toppledere.

-Men Aril Edvardsen klarte begge deler, forteller biskop Sylvester Gamanywa.
Sammen med den muslimske sjeik Alhaj Othman Ntarru, hadde biskopen  ansvaret for organiseringen av konferansen, i samarbeide med Rune Edvardsen.

Aril Edvardsen er nå invitert tilbake til Tanzania for å besøke spesielt de  muslimske lederne.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter