Mange tusen på møtene i Tanzania

– Ingen har noen gang samlet så mange på møter i Dar es Salaam før, sier biskop Gamanywa i en rapport i etterkant av møtene.

Mange tusen mennesker møtte opp den første dagen under vennskapskorstog til tross for at Jangwani Gounds lå langt utenfor byens sentrum, og folk med jobb arbeider lange dager. Og har man ikke transport, blir det langt til møteplassen. Den siste dagen samlet enda større skarer av mennesker. Dette er en ny rekord for alle møter som er blitt arrangert i byen. Ingen andre møter har samlet så mange mennesker, skriver biskop Gamanywa i en rapport.

-Aril Edvardsens møter ble snart byens store samtale emne, og flere og flere kom til møtene. Både hans sentrale evangeliske forkynnelse om Jesus, ispedd med Koranvers om Jesus, hadde en stor virkning på folkemassene. Hver kveld strømmet skarer fram for å ta imot Jesus, når innbydelsen til frelse gikk ut.

-Innvirkningen etter denne kampanjen har vært stor. Aril Edvardsens budskap er det snakket mye om rundt omkring i byen. Møtene ble også omtalt i mange aviser, og det var også reportasjer i radio og TV. Det siste møtet ble overført direkte på radio, som til vanlig har 4 millioner lyttere. Folk har blitt rørt av måten Aril Edvardsen har forsøkt å bringe mennesker fra alle religioner sammen og fått deres fulle oppmerksomhet.

-Medlemmer av Tanzanias regjering er også imponert over møtene. Dette på grunn av at det ikke oppsto vold, og det var heller ingen antydninger til kritikk mot regjeringen eller andre religioner, sier biskopen.

Les den fulle rapporten om Tanzania kampanjen i Troens Bevis bladet for oktober. Klikk her for et gratis abonnement.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter