fbpx

Troens Bevis ansatte i solidaritetsmarsj

Flere av de ansatte i Troens Bevis tente en fakkel og gikk i solidaritetstog for Burma sammen med nesten 300 andre fra Kvinesdal. Troens Bevis støtter i dag 9 nasjonale misjonærer i Burma som må virke i hemmelighet i landet.

Både ordføreren, presten og burmesiske flyktninger talte under fakkeltoget i Kvinesdal torsdag kveld. Ordfører Odd Omland oppfordret folk til å stå i solidaritet med sine nye landsmenn som er blitt et verdifullt tilskudd i Kvinesdal. Det bor over 40 burmesere i Kvinesdal og omtrent like mange i Flekkefjord.

Sokneprest Leiv Gunnar Skiftun minnet om at nå må man be for Burma, men at ordets tid også er kommet.

En av burmeserne i Kvinesdal, Peter Ngaidam takket og fortalte hvor verdifull  vennligheten og støtten de har fått fra nordmenn er for dem. Mange av burmeserne som bor i Kvinesdal er kristne som er blitt forfulgt i hjemlandet sitt.

En av dem som gikk med fakkel i går kveld var Mary Helland  fra Troens Bevis.
– Det er en selvfølge for meg å være med og slik vise solidaritet og medynk for det de går igjennom. Vi får jo inn rapporter på jobb der vi ser hvor tøft de har det i hjemlandet sitt.
Troens Bevis underholder 9 nasjonale misjonærer i Burma.

– Men det er veldig vanskelig for dem å få ut informasjon om hva de gjør og de må være veldig forsiktige. Men jeg vet at de holder møter og planter nye menigheter forteller Kåre Stussdal, leder for Innfødte Evangelist Misjonen  i Sarons  Dal.

– Alle rapporter må først bli smuglet ut av landet gjennom sikre kilder, legger han til.
Burma har i teori religionsfrihet men regimet praktiserer forfølgelse av andre religioner enn buddhisme. Det er 4 % kristne i landet, av en befolkning på 47 millioner.

Solidaritetsmarsjen for Burma var en spontan aksjon torsdag kveld i Kvinesdal sentrum, som Kirken i Dalen, Kvinesdal menighet, Kvinesdal Sanitetsforening, Kvinesdal Lions Club, Kvinesdal IL og Kvinesdal Rotary klubb stod bak.

Se også:
”Med fakler for Burma”, avisen Agder.

Se også relaterte saker under:Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter