Planlegger ny kampanje på Zanzibar

Neste år planlegger Aril Edvardsen en kampanje på Zanzibar etter invitasjon fra muslimske ledere.

Det var flere muslimske ledere fra Zanzibar som deltok på Aril Edvardsens konferanse mot fattigdom og aids i Tanzania i august. Nå vil de gjerne at han skal holde en lignende aksjon på Zanzibar.

Daglig leder for Troens Bevis, Rune Edvardsen, bekrefter at Troens Bevis sin kontaktperson har snakket med Zanzibars president om en aksjon neste år. Presidenten har utalt at han er svært interessert i et besøk av Aril Edvardsen med en konferanse og møteaksjon lik den han hadde i Dar es Salaam.

Populært feriemål
Zanzibar er kjent for sin krydderhandel av nellik og blanding av afrikansk og arabisk kultur. Den har de siste årene vært et populært feriemål, med sine eksotiske opplevelser og fine strender, men øya preges også av konservative muslimer som setter sitt merke på kultur og skikker.

Øya, som tilhører Tanzania, har en befolkning på 800 000. På grunn av øyas beliggenhet har den en rik handelshistorie som begynte 700 f. Kr.
Fra det 12. til det 15. århundre ble byen et mektig handelssenter for gull, elfenben, tre og slavehandel. Med handel fra Øst kom også Islam som rotfestet seg på øya i det 11. år hundre.

I 1963/64 gikk øya fra uavhengighet til å bli en del av republikken Tanzania. Dermed ble også den arabiske minoritetsgruppen som hadde hersket erstattet med den afrikanske befolkningen som var i flertall.

Støtter 19 innfødte evangelister
Side 2002 har Troens Bevis støttet 19 innfødte misjonærer på Zanzibar og øygruppen rundt. Rapporter fra disse misjonærene viser at det er stor interesse for evangeliet, på samme tid som motsanden fra fundamentalister også er stor.
– Det er fremgang for evangeliet, men det går ikke så fort, forteller Egon Falk som overser misjonærene.

– En gang vi hadde besøk av et team delte vi ut 100 000 traktater på øya. Timer senere gikk vi rundt og så nesten ikke en brosjyre som var blitt kastet ned på gata, slik det sikkert hadde vært i de fleste vestlige byene. Det betyr at folk tok med seg traktatene hjem, understreker han.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter