Innsamling holder nå liv i 1200 familier

Kronerullingen for sultkatastrofen som startet i Burundi i vår har holdt liv i 1200 familier den siste tiden.

 

Sultkatastrofen som nå herjer store deler av Burundi har økt i omfang den siste tiden. Da den norske legen Håvard Kordahl slo alarm etter et besøk i landet i april, var håpet at krisen ville være over etter innhøstningen i slutten av juni. Men nå øker hungersnøden i omfang og har spredt seg til Kongo og Rwanda.

Aksjonen, som startet i slutten av april, har brukt Dina stiftelsen sitt innsamlingsapperat. Inntil nå er det kommet inn 25 000 dollar til sultkatastrofen gjennom stiftelsen og Kordahl.

Det er Biskop Charles Nduwumukama som følger opp distribusjonen av maten i Gitega, som blir kjøpt etter hvert for de innsamlede midlene. Der registrerer de navn på hver familie som får mat og hvor de bor. Slik kan de også følge opp familiene fremover og unngå at maten havner på svartebørsen inne i byene.

I en rapport fra biskopen i forrige uke forteller han at for 15 000 dollar har han kunnet kjøpe inn 20 tonn med mais og 17,5 tonn med bønner. Dette ble delt ut til 1200 familier som kom til stadion i Gitega-provinsen.

– Hver familie fikk 14,5 kg mais og 16,6 kg med bønner, sier han.

Vil du gi en gave til sultkatastrofen i Burundi kan du gi en øremerket gave over webshopen eller gi direkte til konto: 3080 21 65400.

Du kan også ringe givernummeret 820 44 030 og bli belastet med kr 175,- 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter