Denne uken åpner Troens Bevis sin skole i Burundi

Burundis president skal være tilstede når Troens Bevis sin nye skole i Gitega åpner denne uken. Den har 12 klasserom og er klar til å ta imot 300-400 elever.

Den nye skolen i Burundi er kommet til etter en forespørsel fra landets president, Pierre Nkurunziza. Han er blitt en personlig venn av Aril Edvardsen etter at han kom til tro under Edvardsens kampanje i Bujumbura i 2003.

Han ble valgt til president i 2005, og de har holdt kontakten med gjensidige besøk. Presidenten hadde hørt om arbeidet Troens Bevis gjør gjennom Dina-stiftelsen i Kongo, og spurte om hjelp til en ny skole i Burundi.

Han har startet store reformer i landet og har blant annet bestemt at grunnskolen skal være gratis for alle barn. Problemet er at landet ikke har nok skoler. Det strever med å komme seg på bena etter at den mangeårige borgerkrigen har gjort det til ett av verdens fattigste.

Troens Bevis tok imot utfordringen og kan denne uken glede seg over at skolen er ferdig og klar til bruk.

Det er midler som er samlet inn gjennom Dina-stiftelsen, Aril Edvardsen sine folkemøter og partnere fra Danmark som betaler for skolen. Den har 12 klasserom og kan ta imot nærmere 400 elever.

Den største brevskolen
Troens Bevis sin brevskole i Burundi fikk 74 733 nye elever i 2006 og var dermed den av Troens Bevis sine 14 brevskoler fordelt på 12 land som økte mest i fjor. Brevkurset blir også brukt av myndighetene i freds- og forsonings prosessen som nå pågår i landet. Med oppmuntring fra presidenten blir kurset delt ut både på skoler og blant det militære. Spesielt i interneringsleirene er det flere tusen tidligere opprørssoldater som tar kurset mens de forbereder seg på å vende tilbake til samfunnet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter