Vekkelse i Iran

– Hver måned er det hundrevis, om ikke tusenvis, som tar imot Kristus. Titusener av bibler, nytestamenter og DVD’er blir distribuert rundt i hjemmene til de nye troende, forteller Lasarus som virker som nasjonal misjonær i landet.

 

Troens Bevis støtter 8 iranske misjonærer som virker i Iran og 2 som hjelper til fra utsiden. En av dem er Lasarus, som sier at han var bare en tenåring da Aril Edvardsen besøkte Iran for 40 år siden.

– Det hele startet for 40 år siden da Aril Edvardsen kom til Iran. På den tiden var jeg bare 16 år gammel. Det var da bare en håndfull kristne i Iran blant en stor mengde muslimer, forteller han.

Nå i september har myndighetene strammet sitt grep om befolkningen. 20 barbersalonger for menn er blitt stengt for å gi ”upassende klipp”. I tillegg er det blitt forbudt flere steder for kvinner å sykle. 20 personer ble også hengt i september for salg og smugling av narkotika.

Han forklarer at iranere opplever den politiske situasjonen som en berg-og dalbane. Folk har store økonomiske problemer, millioner er narkomane og over en halv million livnærer seg av prostitusjon. Lasarus foklarer at det er blitt slik fordi mesteparten av den iranske befolkningen er under 26 år.

– Ungdommene er motløse, arbeidsløse og ofte kriminelle. Myndighetene forfølger de troende og setter dem i fengsel, utsetter dem for endeløse avhør og tortur i forsøk på å få dem til å konvertere til Islam, forklarer han.

Men på tross av det strenge muslimske regimet i landet er det mange som kommer til tro. Lasarus beskriver det han kaller en enestående vekkelse der flere hundre, om ikke tusenvis, hver måned tar imot Jesus Kristus som sin herre og frelser. Han sier at det nå er registrert over 29 husgrupper der titusener av bibler, nytestamenter og DVD’er med kristne program blir distribuert rundt i hjemmene til de nye troende.

Flere av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Iran er tilknyttet en organisasjon som heter Elam. De har blant annet satellittsendinger på persisk og gode evangeliske Internettsider iranere kan logge seg inn på.

Ba om bibel
De nasjonale misjonærene har også mange historier å fortelle om underlige sammentreff.

En av menighetsarbeiderne irriterte seg litt da han måtte vente nesten en halv time på en drosje i Teheran. Men drosjesjåføren begynte snart en livlig samtale og sa at han synes livet var vanskelig. Menighetsarbeideren svarte at han møtte de samme utfordringene, men at livet var blitt forandret etter at han tok imot Jesus som sin frelser.
– Jeg kjenner til de kristne, svarte drosjesjåføren. – Min kone ser på kristne TV-program hver dag.

Menighetsarbeideren gav han et nytestamente og et telefonnummer så de kunne treffes igjen. Dagen etter fikk kirkelederen en telefon fra en meget begeistret dame.

– Du kjenner ikke meg, men i går gav du et nytestamente til min mann. Jeg er så glad, for hver dag i 13 dager har jeg nå bedt om å få et!

Troens Bevis støtter i dag nærmere 800 nasjonale misjonærer i en rekke land. Mange, slik som de 8 i Iran utstetter seg for stor fare og vanskeligheter for å forkynne evangeliet. Vi har flere misjonærer som venter på å få støtte. Vil du være med å underholde en misjonær kan du kontakte oss på 383 57500 eller gi en enkelt gave ved å klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter