Løp inn penger til barna i Kongo

10 ansatte i New Page ble sponset med 100 kroner for hver kilometer de løp i Oslo Maraton. Det ble det penger av, og 3 av dem valgte å gi sine kilometer til Dina-stiftelsen.

 

– Det var aller første gang jeg løp maraton. Det var forferdelig hardt, helt grusomt, men desto mer tilfredstillende da jeg klarte å fullføre, spesielt det at jeg slo rekorden til høvdingen fra i fjor, humrer Magne Espelid fornøyd på telefonen fra Bergen. Han tituleres som medisinmann, men ler når han blir spurt om han er lege.
– Nei, jeg er nestformann i organisasjonen New Page som jobber med vanskeligstilte ungdom.
Han forklarer at de har valgt å bruke indianerbegrep i organisasjonen, dermed heter lederen høvding, nestformann Magne Espelid er medisinmann, og de er inndelt i 3 stammer med til sammen 50 ansatte fordelt på Bergen, Oslo og Stavanger.

I fjor ble høvdingen Marco Elsafadi i New Page utfordret til å delta i Oslo Maraton av rådet for psykisk helse. Han tok imot utfordringen og fullførte 42 lange kilometer. Etter løpet utfordret han de andre ansatte i New Page til å løpe maraton nå i høst. Dette gikk det sport i, og i september stilte til sammen 10 personer fra organisasjonen i Oslo Maraton. Åtte av dem løp halvmaraton og 2 fullførte hele løpet.
– Jeg begynte å trene for maratonløpet for 5 måneder siden. Jeg var langt fra sikker på at jeg ville klare det når jeg aldri har løpt så langt før. Det var et skikkelig slit for hver kilometer, tilstår Magne.

New Page bestemte seg for å sponse de ansatte med 100 kroner for hver fullført kilometer, som hver enkelt etterpå kunne gi til et veldedighetsprosjekt etter eget valg.
– Vi har som verdi å prøve å yte noe ekstra i vår organisasjon for behov også utenfor Norge. Ett par av de ansatte brukte for eksempel pengene til å kjøpe skoleryggsekker til en hjertesak i Marokko, forklarer Magne.

Selv valgte han og to andre å gi pengene fra Maraton løpet til Troens Bevis sitt nødhjelpsarbeide gjennom Dina Stiftelsen. Det var først i vår at han hørte om Dina-stiftelsen og barnehjemmene. Det skjedde da en medarbeider, Trine Landhaug, skulle gifte seg og gav beskjed om at hun og hennes tilkomne kun ønsket gaver til Dina-arbeidet i bryllupet. Dette imponerte og fikk han til å lese mer om stiftelsen på nettet. Til Trines overraskelse samlet de ansatte i Bergen inn en gave på 4000 kroner. Da den skulle overrekkes var også de ansatte i Bergen og Stavanger tilstede.

– Da ble også Bergen og Stavanger utfordret på tampen med en kronerulling, og da kom det inn 6000 kroner. Så til sammen fikk vi overrakt en gave på 10 000 kroner til Dina- stiftelsen i tillegg til det som kommer inn fra maraton løpet, og det er jo ikke småpenger heller, forteller Trine Landhaug.

Rune Edvardsen, som er leder for og har startet prosjektene til Dina-stiftelsen, bruker utrykk som kjempebegeistret, overrasket og svært glad da han hører om gavene.
– Jeg må legge til at det er jo også et fantastisk arbeide New Page driver blant vanskeligstilt ungdom i Norge, og da er det spesielt oppmuntrende for meg å se at de også har rom for det andre driver med, legger han til. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter