Fikk et helt feltsykehus til Abkhazia

Troens Bevis har fått et helt feltsykehus som nå skal pakkes i 3 ambulanser og kjøres ned til Abkhazia i november.

 

Torsdag ettermiddag denne uken mottok Troens Bevis et helt feltsykehus som skal videre til Abkhazia gjennom Europe Aid. Feltsykehuset kommer fra Sivilforsvaret og blir formidlet gjennom organisasjonen ”Levende Lys” i Kristiansand. Sykehuset skal pakkes ned i 3 ambulanser som er en gave fra Aust-Agder fylkeskommune.

– Ambulansene har vi nå gjort i tipp topp stand med blant annet nye dekk og kabler, forteller markedssjef i Sarons Dal, Jan Egil Omdal.

I januar sendte Troens Bevis ned 1 fullpakket ambulanse som skulle brukes på legevakten i Abkhazia. Det er kritiske tilstander i det lille landet som fremdeles lider etter uavhengighetskrigen med Georgia på 90-tallet. Som følge av en solidaritetsaskjon i 2005 samlet Troens Bevis inn 150 000 kroner i nødhjelp til landet. Det var da nødhjelpen ble levert at omfanget av krisen landet opplever virkelig ble synliggjort.

Mens feltsykehuset blir fraktet inn til lagring i Sarons Dal hallen ringer telefonen og Rolf Hansen fra Troens Bevis blir sendt av gårde til Stavanger for å hente flere gaver. Denne gangen er det 5 rullatorer og 4 rullestoler fra hjelpemiddelsentralen på Sola. I tillegg har et firma som selger nytt legeutstyr donert stomi-utstyr for flere tusen kroner.

– Det som skjer nå er at vår russiske kontaktperson, biskop Ivan Checkhunov, sender hit opp tre av sine personer fra Abkhazia som skal kjøre ambulansene tilbake, trolig engang i november, sier Jan Egil.

Han forklarer at prosessen ikke er helt enkel, og at myndighetene i Abkhazia må stille 30 000 dollar i garanti for å få hver av bilene gjennom Russland. Dersom ikke alt stemmer med papirene, f. eks, at serienummeret på bilen og motoren ikke stemmer overens ved grenseovergangen, beholder Russland både pengene og bilene.

– Dette er helt sikkert for å hindre at bilene blir solgt i Russland, men det skaper mye ekstra press for oss, forklarer Jan Egil.

Ettersom lasset til feltsykehuset vokser og telefonen om gavene fra Stavanger kommer inn, er det ikke fritt for at flere øyekast går mot de 3 ambulansene som skal frakte alt ned..

– Dette har jeg gjort før, så jeg skal jammen klare å stue det feltsykehuset inn i to av ambulansene så vi får med oss rullestolene og rullatorene også, proklamerer vaktmesteren i Sarson Dal, Rune Heimvoll. Og når han sier det slik, tror vi andre også at det skal han klare.

 

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter