60 glade jenter fikk nye skolesekker i Kongo

I Kongo har nå jentene på Dina-senteret fått hver sin flotte skolesekk som var en gave fra et firma i Norge. – Det var en kjempeting, ingen andre har så flotte skolesekker der, det er sikkert, sier Rune Edvardsen som møtte barna etter at de mottok gaven.

 

Det var i fjor at Beckmann as fra Kristiansand gav 60 nye skolesekker med fylte penalhus til skolebarna fra Dina-sentrene i Kongo.

Der driver Troens Bevis gjennom Dina-stiftelsen to barnehjem for hjemløse gutter og misbrukte jenter. Barna har det bra men enkelt, blant annet for at ikke forskjellen mellom dem og barna i ”virkelighetens verden” et steinkast unna skal bli for stor. Men det er allikevel stadig nye ting som guttene og jentene trenger, både på skolen og til andre ting.

– Jeg la ut en melding på websiden til Dina-stiftelsen om at vi trengte skoleutstyr til barna. Det var den meldingen Beckmann as har gitt respons på, fortalte daværende prosjektleder Tor Erling Pettersen.

Skolesekkene fikk være med i en kontainer til Kongo og var kommet frem og tatt i bruk da leder for Dina-stiftelsen, Rune Edvardsen, besøkte skolen i februar i år.

– Det var uten tvil en kjempeting da jentene fikk skolesekkene, sier Rune.

– Nå har vi 55 jenter og 60 gutter på sentrene som går på skolen vi har til dem, sammen med ca. 400 barn fra området.

Han forteller at de setter veldig pris på å få behovsprøvde ting til barna, slik som skoleutstyr, samtidig som de er påpasselige med å ikke ødelegge for det lokale næringslivet ved å ta ned artikler som kan kjøpes lokalt for en billig penge. Dermed tar de for eksempel ikke ned vanlige klær til barna.

– For barna var skolesekken en veldig flott ting å få, og vi setter stor pris på ting til for eksempel skolen eller det som har med helse å gjøre, forklarer Rune.

Ønsker du å støtte Dina-sentrene med en pengegave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter