De siste tallene fra Kongo og Burundi

Her er de ferske tallene fra hjelpearbeidet til Troens Bevis i Kongo. På grunn av at barna på barnehjemmene i enkelte tilfeller kan bli gjenforent med foreldrene, vil antall barn alltid variere noe.

Pygmébarna som går på skolen i Masisi er bosatt på et fjellområde som ble kjøpt til pygmeene i 2004. Der anerkjenner nå både myndighetene, geriljastyrker og andre i opposisjon pygmeenes rett til å bosette seg. Pygmeene, som har mistet sine opprinnelige bosettingsområder til nasjonale naturparker, krig og utbygging, er konstant på flukt og opplever ekstrem nød og fattigdom.

I 2006 hadde 300 pygméfamilier slått seg ned på dette fjellet og begynt å dyrke opp marken. Dina-stiftelsen har bygd en menighet og en skole og enda en ny skole er under arbeid. De fremtidige planene er å bygge opp en enkel infrastruktur med skoler og sykehus.

Høsten 2007 stod også en ny skole for 400 elever i Burundi ferdig etter en spesiell forespørsel fra landets president.

Sommeren 2007 reiste et frivillig arbeidsteam fra Norge for å bygge et mødrehjem i Bukavu i Kongo. Det nye huset vil bli hjemmet til 50 voldtatte kvinner og deres barn som ikke har noe sted å gjøre av seg.

Her er de ferske tallene: (med forbehold om at tallene alltid vil variere noe)

Dina senteret i Goma for misbrukte jenter huser nå 60 jenter.
Betsaida senteret for hjemløse gutter i Goma huser nå 65 gutter.
Skolen for Dina og Betsaida senteret underviser til sammen 500 barn fra nabolaget.
Den nye skolen i Gitega i Burundi har 400 elever.
Dinaskolen for pygmé barn i Masisi har 243 elever.

Dinasenteret for voldtatte mødre i Bukavu som nesten er ferdig skal bli hjem for 50 mødre og barna deres som venter på å få flytte inn.

Virkeligheten er brutal i den demokratiske republikken Kongo. En FN-ekspert rapporterte i juli i 2007 at seksuell vold mot Kongos kvinner strekker seg mye lengre enn voldtekt og inkluderer seksuelt slaveri, tvunget incest og kannibalisme.

I 2006 ble det anmeldt 27 000 seksuelle overgrep i bare en provins. FN sier at seksuell vold, som er brukt som en metodisk krigsstrategi av opprørsgrupper i Kongo, er den verste i verden.

Barna som bor på Dinasentrene i Goma får husly, medisinsk tilsyn og skolegang. Jentene er alle offer for seksuelle overgrep og guttene er hjemløse og har bodd på gaten.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter