Barneskole i Kvinesdal lager CD for Dina Stiftelsen

Onsdag denne uken var det mye glad barnelatter å høre i Sarons Dal da hele Austerdalen skole var på besøk for å spille inn en egen CD til inntekt for Dina Stiftelsen.

 

Hun er en av 71 elever ved Austerdalen barneskole i Kvinesdal som er med på å synge inn 4 sanger som skolen skal gi ut på en egen CD. Inntekten av salget skal gå til Dina Stiftelsen og barnehjemmene i Kongo.

Besøk av Rune gjorde inntrykk

Rektor ved skolen, Bjørn Aril Frestad, forteller at det er 2-3 år siden skolen hadde et felles innsamlingsprosjekt. Men etter å ha hatt besøk av Rune Edvardsen som fortalte om barnehjemmene Troens Bevis driver gjennom Dina Stiftelsen, bestemte skolen seg for å hjelpe gjennom et spesielt innsamlingsprosjekt. Ved å bruke fasilitetene i Sarons Dal får skolen anledning til å lage en egen CD .

– Vi bestemte oss for å gjøre dette innsamlingsprosjektet av to grunner. Det ene er at vi hadde besøk av Rune Edvardsen, og det andre var muligheten vi fikk til å spille inn denne CD’n forklarer Bjørn Aril Frestad.

Øvd daglig i 3 uker

– De siste 3 ukene har hele skolen øvd nesten daglig i gymsalen, forteller Iris Aagesen som er lærer for 7. klasse. Hun sier at lærerne har lagt merke til at barna har vært veldig flinke til å synge i forbindelse med familiekvelder og lignende på skolen. Dermed kom ideen om å lage en CD i stedet for å holde en vanlig basar slik de har gjort før.

– Vi har også laget en egen skolesang for CD’n, forteller hun.

– En av lærerne laget et vers og melodi, så fikk elevene i hver klasse komme med innspill om hva de ville ha med i sangen.

Barna synger også en sang om mobbing, en om anti-jantelov som handler om at alle har noe som ingen andre har, og til slutt Rune Edvardsens friske Jumbo-sang for Afrika, forteller Iris.

Hun legger til at etter hver øvelse har de vist barna en liten filmsnutt på et par minutter fra Dina Stiftelsen. De eldre barna ble forberedt grundig i klasserommene og ble fortalt hva det var de kom til å se på video, mens de yngre naturligvis er blitt mer skjermet fra den brutale virkeligheten i Kongo.

Aksjon opp mot jul

Nå skal skolen invitere til en tilstelning i slutten av november da de håper at barnas Kongo CD vil være klar. Ellers jobber de med planene om å holde en liten konsert i førjulstiden nede i Kvinesdal sentrum der de setter opp egen stand for å selge CD ’n.

Det er nå 1200 barn som får skolegang på Dina Stiftelsens tre skoler i Kongo og Burundi.

– Den gøyeste sangen var den siste, Jumbo, strålte Hanne Jobine Eriksen da de endelig fikk springe ut i Sarons Dal Hallen for å boltre seg etter flere timer med konsentrasjon foran mikrofonen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter