Bønnetreff på gatene i Tel Aviv

Jesustroende i Israel gir nå tilfeldige på gaten tilbud om bønn. Samtalene de får med folk gir dem en fin anledning til å fortelle de gode nyhetene om Yeshua

 

Nylig begynte den messianske menigheten Adonai Roi å tilby bønn på gaten i Tel Aviv. En gang i uken går et team ut på gaten utenfor menighetens evangeliseringssenter Dugit. Der fortsetter de ned mot promenaden langs stranda i Tel Aviv med ett skilt der det står ”Gratis Bønn” på engelsk og hebraisk.

Underholdt av Troens Bevis

-En kvinne løp faktisk over gaten fra bussholdeplassen hun stod på for å få bønn for å komme vekk fra materialismens felle. En annen kvinne løp etter teamet på promenaden for å få bønn for det som kunne være en ondartet kreftsvulst, forteller Avi Mizratchi, som er pastor for Adonai Roi og en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Israel. Det var det messianske ekteparet Simon og Liz som først fikk ideen til dette bønneinitiativet.

Vil trene bønneteam

-Det hele begynte med en drøm som jeg hadde en natt, forteller Simon.
-I drømmen stod Liz og jeg på gaten og ba for folk og delte ut kort med bibelvers. Jeg fortalte Liz om drømmen og vi følte dette var ett kall fra Gud.”

Måles deres er å trene opp bønneteam som de kan sende ut to og to i Israels gater.
De føler at disse bønnestundene gir dem en anledning til å dele de gode nyhetene om Yeshua (Jesus på hebraisk) med andre israelere. Før de ber for folk, forklarer teamet alltid at de ber til Gud, Faderen, i Yeshuas navn.

– Det hender at folk takker nei når de hører at vi er messianske jøder, men for det meste tar de imot bønnene med en stor takk, sier Liz.

– Mange spør oss hvorfor vi ber for folk. Da svarer vi at vi gjør det fordi vi har Guds kjærlighet i hjertene våre og at vi vil velsigne andre med denne kjærligheten. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter