Møtte Solheim for å diskutere Kongo og Burundi

Rune Edvardsen har den siste tiden hatt tett kontakt med norske myndigheter om utviklingen i Kongo og Burundi. Torsdag møtte han bistandsminister Erik Solheim i departementet for å formidle inntrykk fra sin siste tur til regionen.

 – Rune sender ofte en sms og melder om ting som kommer til å skje i Kongo før det kommer i mediene, sier Solheim. Hans personlige relasjoner med ledere på alle sidene i konflikten er helt essensiell. Man skal aldri undervurdere personfaktor i utenrikspolitikk. Det sier jo litt at presidenten i Burundi har god tid til å treffe Rune Edvardsen, men ikke diplomater, sier Solheim med et smil. Hans rolle er kjempeviktig. Kirkene spiller en mye større rolle i Afrika enn de gjør i Norge. Derfor ser vi stort på den kontakten som for eksempel Troens Bevis har i hjelpearbeidet i nettopp dette vanskelige området, sier Solheim

– Fint å kunne bidra
Norge har et godt rykte på seg internasjonalt, det merker jeg når jeg er på reiser rundt i verden. Hvis jeg med mine kontakter og Troens Bevis sitt engasjement i Kongo og Burundi kan bidra til fred og stabilitet, er det veldig flott.

Freds- og solidaritetsdag på sommerstevnet
Fredsarbeid og misjonsvirksomhet hører sammen. Alle kristne bør jobbe for fred og lindre nød og fattigdom, sier Rune Edvardsen som også har invitert Solheim til sommerstevnet der Troens Bevis planlegger å arrangere en freds- og solidaritetsdag. Der skal politikere, bistandsorganisasjoner og andre aktører skal møtes for å snakke om utfordringer verdens nødlidende står overfor, og hva norske kristne kan bidra med. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter